Afbeelding

Reünie 40-jarig bestaan OBS de Regenboog

Algemeen

In 1976 is op initiatief van enkele ouders een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur van Son en Breugel om een Openbare school te mogen starten. Enkele van deze ouders wonen nog altijd in de gemeente. Zo makkelijk als in deze eerste zin staat is het niet gegaan. Er was heel wat nodig om alle neuzen de goede kant uit te krijgen. Uiteindelijk ging de raad akkoord maar dan moest de school wel in fasen opgebouwd worden. Daar waren de ouders het niet mee eens en dat hebben ze via de daarvoor geldende wegen ook aangevochten en kregen ze later ook gelijk. Wat de gemeente wel meteen ging regelen was de bouw van een school aan de van Gentlaan. Naar later bleek een goede keuze want de ligging was voor het nog verder uit te breiden woningaanbod in Breugel prima. Veel nieuwe inwoners kozen toen voor deze school. De school is wel in fasen gerealiseerd. Zodra het leerlingenaantal daar voldoende voor was kwamen er lokalen bij.
Openbaar onderwijs in de gemeente Son en Breugel was toen een feit.
Begonnen in een noodlokaal met de eerste kleuterschool die al snel groeide en uit moest wijken naar De Bongerd. In 1977 kwam daar de eerste klas van de lagere school bij. Ook in de Bongerd. Intussen was de bouw begonnen en konden we voor de winter verhuizen naar de splinternieuwe school. Dianne van de Meulengraaf was het eerste hoofd van de kleuterschool en Christiaan den Dekker begon als hoofd van de lagere school. Hij werd in 1985 de eerste directeur van de basisschool. Daarvoor hadden we al geruime tijd samen gewerkt om de principes van een basisschool vorm te geven.
De ouders waren heel erg betrokken en hebben ook hun stempel gelegd op de visie van de school. Het onderwijs werd sterk beïnvloed door het schoolsysteem wat Jenaplanonderwijs heet. Maar andere onderwijsvisies werden daarnaast ook gebruikt om uiteindelijk te komen tot een eigen visie welke tot vandaag aan de dag nog te herkennen is in de huidige school. De naam van de school is via een prijsvraag tot stand gekomen en heet nog steeds De Regenboog. Alleen het Logo is veranderd.
Hieronder het oude logo en via de website van school is het nieuwe te zien. http://www.regenboogbreugel.nl/
Ouderbetrokkenheid was en is nog altijd een belangrijke pijler voor de school. Daarom zullen er ook veel ouders met bijzondere herinneringen zijn die elkaar graag weer eens willen ontmoeten. Ook veel leerlingen, in 1976 waren ze 4 jaar, die nu de dragers van onze maatschappij zijn, hebben vast wel anekdotes en kunnen zich situaties herinneren die de moeite waard zijn om opnieuw te delen. Op de vieringen die elke vrijdag gehouden werden hebben ze allemaal toneelervaring opgedaan en hebben ze hun eerste treden als artiest gezet of hebben ze zich leren kennen als een dichter of sportvrouw/man. Kortom iedereen heeft zich ontwikkeld en kan wellicht beamen dat de schooltijd mede bij gedragen heeft aan het ontwikkelen en uitbouwen van hun talent.
Ook dat kan voor de leerkrachten die daaraan meegewerkt hebben tijdens hun dienstverband op de school interessant zijn om die verhalen terug te horen.

En dat zijn nu juist de redenen om op 2 april 2016 de deuren van de
Regenboogschool open te zetten. Vanaf 16.00 uur kan er met al degene die, op welke manier dan ook betrokken zijn geweest in de afgelopen 40 jaar, een mooi samen zijn gevierd worden.

Wil je erbij zijn dan kun je je opgeven tot 15 maart 16.00 uur via facebook en na betaling van 7.50 euro op bankrekeningNL80ABNA0514681411 t.n.v. C.J. den Dekker ovv je voor en achternaam en het schooljaar waarin jij "schoolverlater"was. Beslis je later om te komen dan betaal je bij de ingang van de school 10 euro. Hiervoor krijg je onbeperkt thee en of koffie met wat lekkers. Alle andere consumpties kosten 1euro voor fris en 1euro 50 voor alcohol.

Het programma ziet er als volgt uit:
Thema is "ontmoeten en delen".
- 16.00 uur: gaan de deuren van de school open.
- 17.00 uur: gelegenheid om een hapje te eten bij Spierbal on Tour. Friet met saus, speciaal 2.50 euro en een snack voor 2.00 euro.
- 19.15 uur: officiële opening door de huidige directeur en oud-directeur van school. - 19.30 uur: kans om je groepsfoto van zoveel jaar geleden opnieuw te laten maken en de dj gaat ons rustig opwarmen voor de rest van de avond.
- 20.30 uur: optreden van een wel heel bekend 3-tal van jaren geleden! Dit mag je niet missen.
- 22.45 uur: tijd voor het laatste rondje.
- 23.00 uur: sluiting van de dag/avond.

Locatie:
Openbare Basisschool de Regenboog http://www.regenboogbreugel.nl/
Van Gentlaan 4, 5694 SC Breugel Tijdstip: 02-april 2016 van16.00 tot en met 23.00 uur.

15 jarig bestaan 2016
Namens het Reünie Comité
Christiaan den Dekker
Kijk op Facebook: Reünie OBS De Regenboog Breugel.
Mail naar: reunieobsderegenboog@gmail.com

In het comité zitten verder nog: René van Hove (leerkracht van de school), Maria van de Gevel, Marjon Roovers, Sanne van Mil, Rinke Evers – van der Steen en Rob van Kempen.
Heb je suggesties of wil je meehelpen zoek het contact met de leden van het comité.

Wat iedereen die dit leest zo wie zo kan doen is de reünie van 2 april onder de aandacht te brengen van al degenen die iets met de OBS De Regenboog hebben gehad of nog hebben. Zegt het voort!!!!