Afbeelding

Hoe is het nu met?

Algemeen

John en Ilona van Loef, onze dorpsgenoten met hun Bed & Breakfast in Italië.

Door: Henriette van Berkel

Zoals beloofd volgen we John en Ilona van Loef op afstand met het verwezenlijken van hun Italiaanse droom in de streek Abruzzo. Sinds 29 januari zijn zij officieel inwoners van Italië en voelen zich daar inmiddels al behoorlijk thuis. De taallessen van de afgelopen 3 jaar werpen nu hun vruchten af, de contacten met de lokale bevolking lopen uitstekend en ze voelen zich meer dan welkom. Zoals Ilona zegt: "We worden regelmatig verrast door een van de buren die croissantjes of wijn komen brengen als we aan het klussen zijn. We hebben samen veel door Italië gereisd, maar de vriendelijkheid van deze streek hebben we nog nergens anders ervaren".

Met de verbouwing hebben John en Ilona veel hulp van vrienden en familie die lange dagen meewerken om de bed & breakfast op tijd klaar te krijgen voordat de eerste gasten arriveren. Zij werken niet alleen hard, maar bezoeken zeker ook als toerist de omgeving van de casa. Vanaf 1 mei worden er gasten verwacht en de reserveringen lopen uitstekend, ook al is de casa nog niet klaar Het zijn niet alleen bekenden en vrienden die een boeking maken, maar tot verbazing van Ilona juist onbekende mensen die hun website bezoeken.

En natuurlijk zijn er ook praktische zaken waar John en Ilona tegenaan lopen en die anders zijn dan in Nederland. Zoals de winkeltijden: niks naar de bouwmarkt tussen 13.00 en 16.00 uur, alles dicht. Ook de uitgebreide maaltijden waar de Italianen alle tijd voor nemen en waar ze met verbazing naar kijken wat er allemaal op tafel komt. Eten en familie zijn de 2 belangrijkste zaken in deze regio.

Op de vraag wat ze nu missen van Nederland wordt er lang nagedacht. Ja, de familie en vrienden zeer zeker, maar die hebben een mooi adres erbij voor een vakantie. Het enige wat ze wel missen is een avondje naar de sauna, iets wat ze in Nederland na een drukke werkweek graag deden. In Italië, althans in deze streek, bestaat die mogelijkheid niet. Maar ze hopen in de toekomst zelf een sauna te bouwen die uiteraard ook voor de gasten bestemd is.

Via Facebook en hun website zijn de vorderingen van de bouw, die volgens schema verloopt, te volgen. Kijkt u eens op www.casalafarfallabianca.com om een indruk te krijgen hoe deze jonge mensen uit Son en Breugel met zoveel enthousiasme hun Italiaanse droom gestalte geven.