Afbeelding

Oud-klasgenoten van de Vijverberg gezocht

Algemeen

(Bijna) 50 jaar zijn ze. En op 8 oktober willen ze met zoveel mogelijk oud-klasgenoten een reünie houden. Maar nog niet iedereen is 'gevonden'. Daarom wordt de hulp van de lezers van deze krant gevraagd.

"Ik ga onze bijeenkomsten straks nog missen" verzucht Dirk, één van de organisatoren. Hij was het die in december 2015 de hulp van Marie-José, Margriet, Ellen en Angela inriep bij het organiseren van een reünie. In de jaren '70 zaten ze samen op de Springplank en later op de Vijverberg. In 1978 had de Vijverberg maar liefst 3 zesde klassen. De kinderen die dat jaar afscheid namen van de lagere school, zijn of worden dit jaar 50. En naar die oud-klasgenoten zijn de organisatoren van deze reünie op zoek.

Inmiddels is de groep uitgebreid met Karin, Erik en Willy. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten gaan foto's en zelfs poëziealbums over de tafel. En er wordt vooral veel gelachen. Iedereen weet nog dat meester Pepers zijn koffie dronk met maar liefst 7 suikerklontjes. Op het schoolplein werd geknikkerd en werden de eerste voorzichtige kusjes uitgedeeld bij het spelletje "Joepie Joepie is gekomen". Ook andere herinneringen komen naar boven, zoals die van de jaarlijkse Zonhove wandeltocht. "Het was altijd mooi weer" mijmert Marie-José. Iedereen herinnert zich de medailles die je elk jaar weer trots op je shirt speldde.

De datum voor de reünie is geprikt en de uitnodigingen zijn verstuurd. Maar nog niet alle oud-klasgenoten zijn 'gevonden'. Er staan ruim 100 namen op de lijst, maar van zo'n 20 mensen is geen (mail)adres bekend. Daarom een oproep aan de lezers van deze krant: ben je (bijna) 50 jaar, zat je vroeger op de Springplank/Vijverberg en herken je oud-klasgenoten op de foto? Stuur een mailtje naar reunievijverberg@hotmail.com. Dan krijg je een uitnodiging voor de reünie die op zaterdag 8 oktober wordt gehouden.

Deze oproep is ook bedoeld voor ouders met een (bijna) 50-jarig kind dat misschien niet meer in Son en Breugel woont. Herkent u uw zoon of dochter in deze oproep? Laat het hem, haar of de organisatie van de reünie weten!