artist impressie hoek kanaaldijk
artist impressie hoek kanaaldijk

Eerste stap voor nieuwbouwplannen in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel – Er is een belangrijke stap gezet voor twee nieuwbouwplannen in de gemeente Son en Breugel. Op woensdag 15 november tekenden wethouder Robert Visser en projectontwikkelaar Marcel Merks van Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor een nieuwbouwplan aan de Kanaalzone in Son en een tweede plan op de Stoklandlocatie in Breugel.

Met het tekenen van de overeenkomst is voor Van Stiphout de weg vrij om te starten met de voorbereidingen die nodig zijn voor het wijzigen van het bestemmingsplan. 

Een mooie entree voor Son 
Het plan in de Kanaalzone Son en Breugel bestaat uit drie afzonderlijke delen met ieder een eigen karakter. Zo komen er acht luxe tweekappers met prachtig zicht op het kanaal met zijn bootjes, op de tweede locatie aan de entree van Son staat een gebouw met ruim twintig appartementen gepland en aan de Bontstraat komen tien geschakelde rij en hoekwoningen met tuinen op het zuiden. Allemaal hebben ze als gemene deler dat ze zijn ingericht met de schaal van Son in het achterhoofd. Geen grote, logge gebouwen maar openheid in een mix van lage bebouwing. En dat in een diversiteit aan prijsklassen.

Nieuwbouw voor een breed publiek in Breugel 
In het woningbouwprogramma in Breugel wordt gedacht aan zo'n tien rij- en hoekwoningen, een zestal tweekappers en twee vrijstaande woningen. Deze diversiteit biedt aan mensen met verschillende woonwensen een passende nieuwbouwwoning. Van starters tot grotere gezinnen. Dat is goed, want het is al even geleden dat er in Breugel een groter nieuwbouwproject gerealiseerd werd. 

Duurzame woningen
De woningen in beide plannen worden helemaal gebouwd volgens de duurzame eisen van nu. En, Van Stiphout gaat zelfs een stapje verder: vooruitlopend op de landelijke wetgeving worden deze nieuwe wijken al helemaal gasloos opgeleverd. Wie dus graag een toekomstbestendige woning wil, kan straks hier zijn slag slaan.

Meer informatie
Eind dit jaar organiseert Van Stiphout in samenwerking met de gemeente voor ieder plan een informatiebijeenkomst voor alle belangstellenden met uitgebreidere informatie over het bestemmingsplan en de beeldkwaliteit van de gebouwen. We houden u daarvan uiteraard op de hoogte. U vindt de meest actuele informatie ook steeds op de website www.nieuwbouwinsonenbreugel. Als u zich op deze site aanmeldt voor de nieuwsbrief, houden we u via die weg actief op de hoogte van alle ontwikkelingen. Hier kunnen mensen die wellicht in de toekomst geïnteresseerd zijn in een woning of appartement zich ook aanmelden.

Kijk ook op:  www.nieuwbouwsonenbreugel.nl

Ondertekening SOK Van Stiphout, Robert Visser en Marcel Merkx