De boomplantdag vorig jaar bij de Houtense brug
De boomplantdag vorig jaar bij de Houtense brug Foto: Wil Feijen

Thema boomfeestdag: Maak 't Buiten Beter

Algemeen

Son en Breugel - In samenwerking met het IVN wordt dit jaar voor de 50e keer de Nationale Boomfeestdag georganiseerd. Om organisatorische redenen is ervoor gekozen de boomfeestdag te verspreiden over twee dagen, op woensdag 14 maart (de officiële datum van de landelijke Nationale Boomfeestdag) en donderdag 15 maart.

In november 2017 is de gemeente in samenwerking met adviesbureau Van Nierop gestart met grootschalig onderhoud van de bosgebieden in 't Harde Ven en de Breeakker. De werkzaamheden bestaan uit het rooien en snoeien van de houtopstanden. Om de bosgebieden te verjongen planten de kinderen in totaal 5.000 stuks bosplantsoen terug. Het planten van het bosplantsoen en de bomen zal plaatsvinden tijdens de Boomfeestdag.

Tijdens de storm van 18 januari zijn er in 't Harde Ven veel bomen omgewaaid. Om dit te compenseren gaan de kinderen er ongeveer 100 bomen terug plaatsen. De kinderen worden hierbij geholpen door de wijkteams en de wethouders Kees Vortman en Eef van Turnhout.

Op de volgende locatie zullen door de kinderen van diverse basisscholen bomen en struiken worden geplant.
Woensdag 14 maart         
Om 09.30 uur, tussen de Zweerslaan / Europalaan en omgeving Reelaan door basisschool De Stokland en De Ruimte en om 11.00 uur door bassisschool De Krommenhoek.

Donderdag 15 maart         
Om 09.30 uur, tussen de Zweerslaan / Europalaan en omgeving Reelaan door bassisschool De Bloktempel en om 11.00 uur door bassisschool De Sonnewijzer en de Regenboog.
Om 14.00 uur op de Zandstraat ter hoogte van De Harlekijn, Esdoornstraat Bassisschool De Harlekijn en De Emiliusschool