Irish Cream
Irish Cream

Ierse volksmuziek en stepdance in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Zondag 6 mei verzorgen de groepen Irish Cream en Lucaia een show met Ierse volksmuziek en dans om 14:30 in het atrium van zorgcentrum Berkenstaete.

Irish Cream en Lucaia zijn ensembles die zich toeleggen op Ierse volksmuziek. Traditionele Ierse tunes, ruige drinkliederen, gevoelige gezongen ballads en melodieuze instrumentale nummers.
Wanneer daarbij Ierse stepdance wordt gedanst is de show compleet. En daarvoor krijgen de muzikanten van Irish Cream medewerking van het Vlijmense familie-ensemble Lucaia. Moeder Mariëlle en dochter Lisanne Bosman dansen de traditionele Ierse stepdance, daarnaast zingen en musiceren ze ook. Vader Frank zingt, speelt gitaar en is een kenner van de Iers/Keltische cultuur. Lisanne deed in april mee aan de wereldkampioenschappen Ierse stepdance en werd vijfde in haar categorie. De Breugelse violist Piet Pijnacker speelt virtuoze fiddle solo's, vaak samen met zijn zus Henny op de Ierse whistle.

Ze nemen u mee langs traditionele Ierse tunes, populaire pub-krakers, droevige liefdesliederen en vrome gebeden. De Keltische muziek zingt van oneindige droefheid en van onverwoestbare hoop. Soms word je er stil van, soms zing en stamp je mee. Lucaia en Irish Cream brengen in eerste instantie een gevoel, een ervaring, ergens tussen een kroeg en een huiskamer in, en met een vleugje mystiek.

Het concert is van 14:30 tot 16:30 met een pauze, in het mooie atrium De Plaetse van zorgcentrum Berkenstaete, De Bontstraat 71, Son.
De toegang is 5 euro inclusief koffie of thee in de pauze.

Irish Cream