Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Harmonie sluit seizoen stijlvol op plein bij de bijenlaan

Algemeen

Son en Breugel - "Wat een geweldig idee, zo'n optreden vlak bij de mensen thuis." Een van de vele enthousiaste reacties van een buurtbewoner. En inderdaad, ga maar na: een prachtige zomeravond, twee goede orkesten en een groot aantal toehoorders. Dat waren de ingrediënten van een succesvol Klapstoelenconcert in de Sonniuswijk.

Op donderdagavond 5 juli trok harmonie Pro Honore Et Virtute wederom een wijk in Son en Breugel in om daar een concert te verzorgen. Dit jaar was het schoolplein van basisschool De Ruimte het decor van dit concert. De harmonie kreeg deze avond versterking van de jeugdige muzikanten van de Opleidingsharmonie. Beide orkesten onder leiding van de bevlogen dirigent Johan Smeulders.

Zij speelden afzonderlijk enkele nummers, maar ook werden er twee muziekstukken samen uitgevoerd. Op het programma stonden lichte werken als Latin Pop Special, El Cumbanchero en You'll never walk alone. Speciale aandacht was er voor klarinetdocente Ellen Mulder die door bestuurslid Freddie Louwers in het zonnetje werd gezet omdat ze na 12 jaar stopt als docente bij PHEV. Het in groten getale opgekomen publiek, ieder met zijn of haar eigen klapstoel en wat te drinken, genoot zichtbaar van de muzikale avond die door beide orkesten werd voorgeschoteld.

Het klapstoelenconcert betekent ook de seizoensafsluiting van Harmonie Pro Honore et Virtute. De voorbereidingen voor na de zomer zijn echter al in volle gang. Om enkele hoogtepunten te noemen: Het Harmonieorkest zal te bewonderen zijn in de wervelende show "Reis om de wereld in 80 dagen, een muzikaal avontuur" met maar liefst 3 optredens op 8 en 9 december. De Opleidingsharmonie maakt zich op voor een eigen jeugdweekend in oktober met jeugdorkesten uit de regio. De Malletgroep verzorgt een kerstconcert in de kerk in Breugel op 15 december. Kortom, een welverdiende vakantie voor de muzikanten, en daarna weer mooi samen toewerken naar prachtige concerten voor u allen. Meer info over PHEV en de agenda is te vinden op www.phev.nl. Ook als slagwerker of blazer deel uitmaken van een van de orkesten van PHEV? Kijk dan zeker op de site, of stuur een mail naar: opleidingen@phev.nl. Je bent van harte welkom.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding