Ramon Haans en Simone den Uijl wonen in 2015 de startersprijs bij de ondernemer van het jaar verkiezingen
Ramon Haans en Simone den Uijl wonen in 2015 de startersprijs bij de ondernemer van het jaar verkiezingen Foto: Wil Feijen

De Steenuijl dagvoorziening voor mensen met dementie

Algemeen

Son en Breugel - Naast haar inspanningen voor stichting 2109, runt Simone den Uijl samen met haar partner Ramon Haans de dagvoorziening De Steenuijl. Simone vertelt: "Een voorziening waarin we mensen, jong en oud, met beginnende dementie warme aandacht in een huiselijke sfeer willen geven en gepaste activiteiten aanbieden."

Een unieke voorziening
Enthousiast vervolgt ze haar verhaal: "Dagelijks nemen ca. 18 belangstellenden deel aan de activiteiten op De Steenuijl. Daginvulling is gericht op het aanbieden van gestructureerde opvang en begeleiding, het ontmoeten van lotgenoten, het versterken van het zelfbeeld en het ontlasten van de mantelzorger.

Deze uniek gelegen voorziening ligt op een steenworp afstand van het natuurgebied de Mosbulten en beschikt over een groot inpandig zwembad, verwarmd tot 30 graden waarvan onder professioneel toezicht gebruik gemaakt kan worden. De grote, omliggende tuin nodigt uit om naar buiten te gaan en gebruik te maken van de verschillende terrassen, waarbij tal van activiteiten mogelijk zijn. Bij De Steenuijl creëren wij een tweede huis, waarbij het draait om aandacht, sociale contacten en reactivering. De groep jongdementerenden vraagt een specifiek benadering, omdat ze vaak nog midden in het leven staan en nog sociaal actief en fysiek fit zijn."

Vrijwilligers gevraagd
Simone: "Met ons betrokken en enthousiast team maken we van elke dag een waardevolle beleving. Uiteraard kunnen wij dat niet realiseren zonder onze vrijwilligers. Daarvan kunnen we er nog best een aantal gebruiken. Wij zoeken enthousiaste en betrokken medewerkers met affiniteit voor de doelgroep."

Meer info: http://www.desteenuijl.nl.