Afbeelding

Van hardlopen krijg je een betere conditie

Algemeen

Son en Breugel - Dat merk je al als je een paar keer achter elkaar getraind hebt. Ook kan het wonderen verrichten voor je humeur. Zonder dat je het misschien merkt, gebeurt er nog veel meer in je lijf als je regelmatig een rondje hardloopt. Naast meer uithoudingsvermogen, sterkere spieren en een snellere stofwisseling is hardlopen ook goed voor je meest vitale organen: in het bijzonder voor je hart.

Motivatie
Soms lukt het simpelweg niet goed om jezelf te motiveren op pad te gaan. Je bent moe, het is rotweer of je hebt het al zo druk. Dan heb je juist even wat meer support nodig dan je jezelf kunt geven. Wanneer je met anderen afspreekt om te gaan sporten, is het veel waarschijnlijker dat je ook daadwerkelijk gaat. Er rekenen mensen op je, die wil je niet teleurstellen, het is de bekende stok achter de deur.

Bij Loopgroep de Springbokken start er ieder voor- en najaar een beginnerscursus, waar je ook zonder enige hardloopervaring prima bij kunt aansluiten. Elke week loop je een aantal minuten langer hard dan de week ervoor. Het doel is om na 10 weken 3 km onafgebroken te kunnen hardlopen, daarom worden de trainingen in het begin gecombineerd met wandelen. Zo wen je er aan om tijd vrij te maken in je agenda en om gedurende langere tijd actief te zijn.

Brede samenstelling
Loopgroep de Springbokken heeft een zeer brede samenstelling: van beginnende lopers tot zeer ervaren (marathon)lopers. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers wordt zowel op de maandag- als woensdagavond een training aangeboden waarmee iedere loper, beginnend dan wel ervaren, uit de voeten kan. Wekelijks is er een wisselend aanbod en kan er gekozen worden uit meerdere afstanden. Met grote regelmaat wordt er extra getraind voor een halve of zelfs hele marathon. Dit alles uiteraard onder ons motto "Presteren mag, plezier moet!"

Ook zin in bewegen gekregen? Of je nu een beginnende of ervaren hardloper bent of niet altijd in je eentje je rondjes wilt lopen, bij de Springbokken is iedereen welkom!
Informeer naar de mogelijkheden via loopgroepspringbokken@gmail.com of kijk op http://www.loopgroepdespringbokken.nl/