Afbeelding
Foto: Margareth Wijns

Zonnebloem afd. Son en Breugel dag uit met de Museum Plus Bus

Algemeen


Son en Breugel/Amstelveen - Op vrijdag 14 september zijn we fijn een dagje uit geweest met de gasten van de Zonnebloem afd. Son en Breugel. Met de Museum Plus Bus zijn we naar het Cobramuseum in Amstelveen geweest. Het Cobra museum is een museum met kunstenaars uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. Dit museumbezoek is mogelijk gemaakt door de bankgiroloterij.

Door: Margareth Wijns
Foto: Margareth Wijns

Zonnebloem afd. Son en Breugel werd ingeloot om deel te nemen naar een uitstapje naar een museum. Met een volle bus vertrokken we richting Amstelveen. Omdat we geen files hadden, waren we aan de vroege kant. Daar speelde de chauffeur op in en trakteerde ons op een tochtje langs de Vinkenveense Plassen en Schiphol.

Bij aankomst werden we getrakteerd op koffie. Al snel werden we door drie gidsen opgehaald, die ons meenamen naar het museum. Daar keken we onze ogen uit, want deze moderne kunst kenden de meesten van ons niet. Over de werken van Karel Appel is zelfs een filmpje te zien.

Ook was te zien dat veel kunstenaars werken met allerlei materialen zoals steen, hout, zand, glas, ijzer, papier en nog meer natuurlijke materialen. Er hingen aparte kunstwerken en schilderijen en keramische beelden. Ook was er werk van een IJslandse kunstenaar die stenen liet spreken.

Na de lunch was er nog tijd om zelf rond te lopen en de kunst nogmaals te bekijken. Sommige mensen bleven gezellig napraten in het restaurant. Helaas werd het toen tijd om weer naar huis te gaan.

In de bus werden we nog getrakteerd op drinken en een lekkere koek. We hoorden dat iedereen een gezellige dag had, niet alleen de gasten, maar ook de vrijwilligers. Kortom weer een geslaagd uitje van de Zonnebloem afd. Son en Breugel.

Afbeelding