Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 5f7628
Foto: Wil Feijen

Maak een afspraak voor een woninginspectie en gratis rookmelder!

Son en Breugel - In Son en Breugel loopt het project 'Brandveilig leven in Son en Breugel'. Een samenwerking van de gemeente, de Brandweer en woningstichting 'thuis. Nic Unlandt, een van de ambassadeurs van dit project: "Het is belangrijk dat je veilig woont in je eigen huis. In deze campagne gaat het om de vraag wat je kunt doen om de brandveiligheid in je huis te vergroten." De gemeente heeft als uitvoerder van dit project een aantal ambassadeurs aangesteld, waaronder Nic en zijn collega Martien Hettelder. Zij gaan samen met hun collega's Sjeng Zenden en Henk Lamers van deur tot deur om u advies te geven over welke maatregelen u kunt treffen om uw woning brandveiliger te maken.

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Brand, de ver van mijn bed show
Brand….iets wat iedereen wil voorkomen. Het lijkt dat veel mensen nonchalant zijn en denken dat het hun nooit zal overkomen.
Maar recent lezen we in de maand oktober de volgende berichten.

SON - "De brandweer is donderdagavond 11/10 opgeroepen voor een woningbrand aan de Zandstraat in Son en Breugel. In een woning zou een brand zijn ontstaan. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de woning geventileerd."(oorzaak haard)

BEST -16/10 "Verkoolde tafels, een verschroeid dak en de bar is vernield. Alles ziet zwart: alleen de stoeltjes hebben nog hun oorspronkelijke kleur. Een dag na de brand in het Joe Mann paviljoen staat de eigenaar er verslagen bij. "Ik vind het vreselijk. Alles wat ik heb opgebouwd is nu weg." (Oorzaak technisch defect)

Detecteer gevaar voor het te laat is
Voorkomen is beter dan genezen. Op het gebied van brand en brandveiligheid is dit zeker waar. Vandaar dit initiatief voor een Brandveilig Son en Breugel.
Het project is al in 2014 van start gegaan en geldt voor elke woning in de gemeente ongeacht of dit een koop- of een huurwoning is en die gebouwd is voor 2012. Mocht er brand uitbreken, is het belangrijk dit tijdig te signaleren. Hoe eerder de brand ontdekt wordt, bijvoorbeeld door middel van een rookmelder, hoe meer tijd er over is om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. Na 3 minuten kan een brand al fataal zijn.

Gratis Rookmelder
Waaruit bestaat het project? Nic en Martien: "In 2014 is de gemeente Son en Breugel in samenwerking met de brandweer en woningstichting 'thuis gestart met het project 'Brandveilig leven Son en Breugel'. Wij geven als ambassadeurs geheel vrijblijvend een brandveiligheidsadvies en plaatsen moderne rookmelders van het merk Fire Finger. De eerste rookmelder wordt geschonken door de gemeente. Als wij adviseren om meerdere rookmelders te plaatsen kunnen deze tegen een gereduceerd tarief worden aangeschaft. De rookmelders worden kosteloos geplaatst door ons. Woningcorporatie 'thuis stelt aan hun huurders zelfs drie rookmelders gratis ter beschikking. Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn kleine branden waarbij het vuur smeult, zonder grote vlammen. Deze smeulbranden veroorzaken wel veel giftige rook en maken daardoor ook de meeste slachtoffers. Statistieken tonen aan dat het installeren van rookmelders het risico op een dodelijke brand met maar liefst meer dan 70% doet verminderen. Rookmelders installeren is dan ook een essentiële basisnood om uw woning veilig te maken."

Neem contact op met de ambassadeurs voor een afspraak
Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een gratis brandveiligheidsadvies te krijgen en dat er een gratis rookmelder wordt geplaatst, kunt u zich aanmelden bij een van de ambassadeurs. De ambassadeurs zijn opgeleid door de brandweer. Zij zijn herkenbaar aan rode jassen met opschrift. Ze hebben een legitimatiebewijs bij zich van de gemeente Son en Breugel.
Contactgegevens:
Martien Hettelder: 0499-475993 - Nic Unlandt: 06-82050281
mailto:brandveiligsonenbreugel@hotmail.com

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>