Afbeelding
Foto: Stoklandschool

Groep 8 van Basisschool de Stokland in ACTIE

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 11 december komt groep 8 opnieuw in actie! Na de succesvolle actiedagen van vorige schooljaren, waar groep 8 geld heeft verdiend voor het goede doel, heeft groep 8 ervoor gekozen ook dit jaar een uitdaging aan te willen gaan. Met de 'Het Vergeten Kind Challenge' zullen zij geld proberen te verdienen voor Het Vergeten Kind.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Op dinsdag 11 december zullen de kinderen van groep 8 met hun leerkrachten om 9.00 uur symbolisch opgesloten worden in de school. Zij mogen simpelweg vanaf dat moment voor een periode van 24 uur niet meer uit het schoolgebouw. In deze periode gaan zij allemaal challenges aan om zo geld op te halen voor het goede doel. Een van deze challenges is het organiseren van een markt op school.

Markt
Op dinsdag 11 december zal er op school een markt plaatsvinden van 18.00 tot 20.00 uur. Voor deze markt zullen álle kinderen van groep 1 t/m 8 iets maken dat verkoopbaar is. De kinderen van groep 8 bieden alle ouders tijdens deze markt de kans om dit product te kopen voor een bedrag dat u zelf bepaalt(geen vraagprijs, u bepaalt wat u het waard vindt zodat dit voor iedereen toegankelijk blijft). Van 18.00 tot 19.00 uur kunt u het product van uw eigen kind aanschaffen, vanaf 19.00 uur zullen alle overgebleven producten in de vrije verkoop gaan. Ook zullen er nog tal van andere producten in de verkoop gaan en is er genoeg lekkers & vertier voor iedereen! Wij willen u bij deze dan dus ook van harte uitnodigen om ons te komen steunen tijdens deze actiedag.

Nog meer actie!!!
Buiten deze markt om zullen er ook andere acties plaats vinden op en rond deze datum. Zo is er al een flessenactie gestart met als doel: Zo veel mogelijk lege statiegeldflessen ophalen met de school! Er staat een grote toren in de hal waar deze verzameld worden. In de afgelopen weken hebben de kinderen van groep 8 op eigen initiatief al ruim 2000 flessen verzameld en ingeleverd!

Wat gaan we nog meer doen?
Groep 8 gaat op 11 december van 10:15 tot 11:15 uur een heuse Bingo organiseren waar alle moeders/vaders/oma's/opa's en andere belangstellenden prachtige prijzen kunnen winnen. Dit jaar zijn er veel mooie prijzen te winnen van de lokale winkeliers. Deze hebben een hele grote bijdrage geleverd dit jaar. In de middag zal er tussen 12:45 en 14:15 uur een High Tea georganiseerd worden voor iedereen die wil en tijdens de markt zullen er ook speciale items geveild worden. Er zijn nog enkele plaatsen te reserveren voor de Bingo en de High Tea door de school in te lopen en naar Mïkel Martens te vragen, of via de mail (m.martens@skpo.nl).

Tenslotte gaan alle kinderen van groep 8 tijdens de 24 uur op school nog een aantal challenges aan. Zij zullen al deze uitdagingen op een zogenaamde persoonlijke Challengekaart verzamelen en binnen hun omgeving op zoek gaan naar sponsors. Wanneer zij al deze uitdagingen op de juiste wijze weten te volbrengen, mogen zij dus het beschikbaar gestelde sponsorgeld toevoegen aan de opbrengstenpot!

De kinderen van groep 8 zijn op dit moment al hard aan het werk om deze actiedag voor te bereiden. Wanneer u meer wilt weten, kunt u terecht bij de kinderen en de leerkrachten van groep 8.


 

Afbeelding