Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d52df1
Foto: Heemkundekring Son en Breugel

Bidprentjes en familieannonces belangrijk voor genealogie

Son en Breugel - Naast officiële bronnen zoals gegevens van burgerlijke stand, bevolkingsregisters en notariële aktes zijn ook bidprentjes en familieannonces een belangrijke bron voor genealogen.

De Werkgroep Genealogie van Heemkundekring Son en Breugel werkt aan de hand van al die informatie aan een overzicht van de familie- en gezinssamenstelling van de inwoners van Son en Breugel. Daarbij is inmiddels al een betrouwbaar beeld ontstaan van de bevolkingsopbouw van ons dorp vanaf de achttiende eeuw.
In het afgelopen jaar is er vooral gewerkt aan het digitaliseren van de ruim 10.000 verzamelde rouwprentjes, -advertenties en –brieven.

Ook de geboortekaartjes en huwelijksaankondigingen zijn gedigitaliseerd. Deze gegevens zijn verzameld in het Memorix Maior-systeem van Erfgoed Brabant en zijn tijdens de openingsuren in de Heemkamer van het Oude Raadhuisje te bekijken. Ook kunnen er gegevens van voorouders of fotokopieën van akten opgevraagd worden of kan er op verzoek een stamboom worden samengesteld van uw familie als die tenminste afkomstig is uit Son en Breugel.

Voor aanvulling van onze gegevens zijn wij nog altijd op zoek naar geboortekaartjes, huwelijksaankondigingen, rouwprentjes en -kaarten. Vooral de rouwaankondigingen zijn belangrijk omdat er meestal drie generaties op worden vermeld waardoor de familiebanden duidelijk zichtbaar zijn. Mocht u nog ergens voornoemde prentjes of andere familiegegevens in bezit hebben, dan wil de Heemkundekring die graag van u overnemen.

Wilt u het materiaal behouden dan stellen wij het op prijs de prentjes en verdere gegevens te mogen scannen, zodat wij verder kunnen werken aan ons genealogieproject. Laat s.v.p. niets verloren gaan door het familiedrukwerk bij het oud-papier te deponeren.

U kunt uw prentjes afgeven bij de Heemkundekring in het Oude Raadhuisje, Markt 1 te Son op maandag tussen 10 en 16 uur en op donderdag van 14 tot 16 uur en van 19.30 tot 21.30 uur. Ook kunt u de prentjes in een enveloppe stoppen waarop u vermeldt "Heemkundekring" en deze bezorgen op voornoemd adres. Als u belt naar 0499-460974 (Dora Cooijmans) worden de prentjes bij u thuis opgehaald.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>