Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e037e9
Foto: Wil Feijen

Leerlingen De Bloktempel zingen tijdens Driekoningen

Son en Breugel - Op zondag 6 januari laat in de middag gingen veel leerlingen van basisschool De Bloktempel,  verkleed als koning weer langs de deuren in de wijk de Gentiaan.

Dit jaar liepen meer dan 30 groepjes elk een eigen route onder begeleiding van één of meer volwassenen. Bij elke deur die geopend werd, zongen de kinderen luidkeels het driekoningen lied:

            Driekoningen, Driekoningen,
            geef mij'ne nieuwen hoed;
            M'nen ouwe is verslete,
'            's moeder mag 't nie weten.
            's vaoder heget gèld
            al op de toanbank geteld.


Vaak kregen ze als beloning voor het zingen wat lekkers en een financiële bijdrage voor de collectebus.
Voor het eerst hebben de kinderen zelf het goede doel uitgekozen. De kinderen van groep 8 kwamen snel uit bij het Ronald McDonald Huis.

Het Ronald McDonald Huis is een plek voor de directe familie van een kind dat langdurig is opgenomen in het ziekenhuis. het Ronald McDonald Huis. Een ziek kind kan niet zonder zijn familie. In het huis kunnen de ouders en broers en zussen logeren, tot rust komen en steun vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Tegelijkertijd zijn de familieleden dicht bij hun kind dat deze aandacht en liefde hard kan gebruiken. Bijvoorbeeld voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.

Na het zingen en collecteren werd bij terugkomst op school het geld geteld. Daar werd nog even nagepraat door kinderen en ouders onder het genot van warme chocomel in afwachting van het eindbedrag.  Het exacte bedrag zal aankomende woensdag in onze uitgave bekend worden gemaakt.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>