De huidige sporthal De Bongerd
De huidige sporthal De Bongerd Foto: Adrie Neervoort

Uitnodiging eerste Energiecafé SonEnergie 2019

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son heeft het afgelopen jaar de zogenaamde klimaatstresstest uitgevoerd. Iedereen weet dat het klimaat verandert. Dit betekent dat men niet alleen te maken krijgt met temperatuurstijging en grotere droogte zoals afgelopen zomer, maar ook dat er steeds zwaardere regenbuien zullen gaan vallen.

Maar wat betekent dat voor deze gemeente? Zijn ze hier voldoende op voorbereid, kan het riool dit wel aan? Waar ontstaat het eerst wateroverlast? En vooral, wat kunnen de inwoners met elkaar zelf doen om hun zelf hiertegen te wapenen?

Caspar Cluitmans, van het adviesbureau Kragten dat de stresstest in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd praat u hierover bij. Daarna geeft Noud Heuvelmans een toelichting over de duurzame renovatie van zijn woning. Hij woont waarschijnlijk in een van de kleinste huizen van onze gemeente, het monumentale witte huisje in de bocht van Wilhelminalaan naar Breugel toe. Samen met zijn vrouw Heleen is hij stap voor stap bezig om deze woning uit 1880 te verduurzamen. Hij vertelt ons waar hij tegenaan loopt en welke keuzes hij maakt.

Op 28 januari bent u van harte welkom voor deze twee inspirerende toelichtingen. Inloop is zoals gebruikelijk vanaf 19.30 uur, waarna om 20.00 uur gestartt. Let op: dit energiecafé vindt plaats in De Bongerd in Breugel en niet, zoals gebruikelijk, in De Landing. Ook niet-leden zijn van harte welkom.