Logo mooisonenbreugel.nl
Wethouder John Frenken   | Fotonummer: f7c5fb
Wethouder John Frenken (Foto: Wil Feijen)

Wethouder Frenken blijft na motie van wantrouwen

  Politiek

Son en Breugel - Tijdens de extra raadsvergadering van de gemeente Son en Breugel op woensdag 23 januari diende de oppositie een motie van wantrouwen in tegen wethouder John Frenken (DorpsVisie).

Redacteur: Adrie Neervoort

Een motie die hem verweet van leugens, ernstige tekortkomingen, gebrek aan dossierkennis, respectloos gedrag en slechte tot geen communicatie.
Aanleiding was het dossier beschermd wonen in Son en Breugel. Hierin schoot de wethouder aantoonbaar tekort volgens de oppositie maar ook volgens de coalitie.
Toch was het de coalitie waarin zijn partij Dorpsvisie een meerderheid heeft die hem steunde en dus de motie van tafel veegde.

De motie was geen verrassing, de positie van wethouder Frenken staat al langer ter discussie bij VVD, Dorpsbelang en D66 (Oppositie)
Volgens Elly Brocken (Dorpsbelang) hebben we hier te maken met een lakse en liegende wethouder. Monique van Zwieten (D66) doet er in het debat nog een schepje bovenop "Frenken doet niet wat in het coalitieakkoord is afgesproken wat hij doet is onmenselijk tegenover de mensen van het project beschermd wonen". Don Pasanea (VVD). Spreekt over een wethouder die niet communiceert naar de raad.

De verwijten logen er niet om en de motie was onderbouwt met een bijlage van enkele pagina's waarin het falen van de wethouder op onderwerpen en voorbeelden werd benoemd.
Na een korte schorsing van de vergadering, reageerde wethouder Frenken met een korte reactie. Daarin geen schuldbekentenis maar hij kaatste de bal zelfs terug. Want volgens hem had de politiek gefaald op het dossier. "Maar dat ligt aan ons allemaal aldus de wethouder".

De motie heeft het niet gehaald, maar behalve de motie kwamen ook de verhoudingen binnen de politiek, in ons dorp weer in beeld. Son en Breugel heeft te maken met een verdeelde raad. De motie is dan wel van tafel de verdeeldheid niet.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>