Logo mooisonenbreugel.nl
Joop, Rianne en Henri Kastelijns   | Fotonummer: c1b5e2
Joop, Rianne en Henri Kastelijns (Foto: Wil Feijen)
Foto's Evenement

Verkiezing Ondernemer van het Jaar

Son en Breugel - In de sfeervolle ingerichte feesttent van carnavalsvereniging de Krutjesrapers vond zaterdag 9 februari op het kerkplein in Son en Breugel de bekendmaking plaats van de verkiezing Ondernemer van het Jaar. De organisatie was in handen van de Lions Club Son en Breugel. Een perfect georganiseerde avond waar de ruim 300 gasten niets te kort kwamen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Cheques voor goede doelen
Voordat bekend gemaakt werd wie de ondernemer van 2018 werd, zette Niel Heitling, president van de Lions Club, zes goede doelen in het zonnetje. Stakenburgfonds.nl ontving een cheque van € 5.000 voor het project Rotondekunst in Son en Breugel. De gezamenlijke kerken in Son en Breugel ontvingen een cheque van € 2.500 voor de Kerstpakkettenactie. Stichting Kinderkampen Kika ontving een cheque van € 1.500. Dit geld wordt gebruikt om kinderen mee op kamp te laten gaan, die anders hiervoor niet in aanmerking zouden komen. Stichting Bridge the Gap nam voor het project Champassak een cheque ter waarde van € 3.045 in ontvangst. Dit geld wordt besteed aan de behandeling van de allerarmste kinderen in Laos met schisis of NOMA en het verbeteren van de gezondheidszorg en de scholing van artsen en tandartsen. Kindervakantiespelweken Son en Breugel ontving voor de onvergetelijke week die zij voor de basisschoolkinderen organiseren een cheque ter waarde van € 500. De laatste cheque die werd uitgereikt wordt door de Lions Club besteed aan de wensen die in de wensboom in Son en Breugel zijn gehangen.

Startersprijs
Behalve het uitreiken van de cheques en het bekendmaken van de Ondernemer van het Jaar, werd deze avond tevens de startersprijs voor een veelbelovende ondernemer uitgereikt. Voorwaarde aan deze titel is dat deze ondernemer maximaal 3 jaar mag bestaan. De prijs werd beschikbaar gesteld door Rabobank Het Groenewoud Zuid en werd gewonnen door Leonie van den Tillaart Uitvaartverzorging. Leonie heeft in 2017 en 2018 al veel families in Son en Breugel mogen begeleiden na het overlijden van een geliefde. "Ieder mens en iedere familie is anders, waardoor een afscheid van een geliefde nooit hetzelfde is. Een afscheid moet persoonlijk zijn, daar help ik de nabestaanden graag bij", geeft Leonie aan daags na de bekendmaking. "Ik sta 24 uur zeven dagen in de week klaar voor mijn werk. Met hart en ziel ben ik bezig met mijn werk. Mijn man en twee zoons moeten hierdoor wel eens het onderspit delven, maar zij staan voor 100% achter mij. Ik ben hen hier heel erg dankbaar voor!"

Jury
De genomineerde ondernemers uit Son en Breugel bestaan minimaal 3 jaar en zijn kadastraal gevestigd in Son en Breugel (niet op Ekkersrijt), de genomineerde ondernemer van Ekkersrijt bestaat eveneens minimaal drie jaar en is kadastraal gevestigd op Ekkersrijt. De zes genomineerde ondernemers zijn de afgelopen weken in deze krant voorgesteld, waarin duidelijk het thema 'Veerkracht tonen' uitgelegd werd. Tijdens de feestelijke bekendmaking werd van iedere ondernemer een korte promotiefilm getoond. De jury, bestaande uit Remco Kuipéri (directievoorzitter Rabobank het Groenewoud Zuid), Stefan Suy (Partner Joanknecht), Jan van Hapert (voorzitter OVE, ondernemersvereniging Ekkersrijt) en Luc Ross (vice-voorzitter OVSB, Ondernemersvereniging Son en Breugel) had de taak om uit de drie genomineerden van zowel Ekkersrijt en Son en Breugel de winnaar te kiezen.

Son en Breugel
In de categorie Ondernemer in Son en Breugel ging de titel naar Koen Sol Makelaardij. Koen is inmiddels 20 jaar actief als makelaar-taxateur. Koen werkt in een klein hecht team van vier personen. "Ik ben heel erg blij en het is een mooie waardering", geeft Koen aan nadat hij de prijs in ontvangst heeft genomen. "We zijn goed uit de crisis gekomen, we hebben veerkracht getoond en dat heeft de jury gewaardeerd. Zonder mijn team ben ik nergens, ik wil ze graag bedanken hiervoor", aldus Koen.

Ekkersrijt
De Brug Timmerfabriek Son BV werd door de jury gekozen als Ondernemer van het Jaar Ekkersrijt. De broers Joop, Henri en zus Rianne Kastelijn waren blij verrast toen hun logo op het scherm als winnaar uit de bus kwam. "Super trots zijn we op deze waardering. In de wandelgangen werden we getipt als favoriet, maar durfden dit niet te geloven. Het thema 'Veerkracht tonen' past erg goed bij ons bedrijf en zijn trots dat de jury dat ook heeft gezien", aldus Joop.

De ondernemers die deze avond in het zonnetje gezet werden, hebben gedurende de avond vele handen geschud en warme woorden van collega-ondernemers in ontvangst genomen tijdens de gezellige feestavond.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>