Logo mooisonenbreugel.nl
Bord buurt WhatsApp   | Fotonummer: 040986
Bord buurt WhatsApp (Foto: Adrie Neervoort)
Algemeen / Son & Breugel

Informatie avond WhatsApp buurtalarmgroepen

Son en Breugel - De politie, gemeente, SonenBreugelVerbindt en de beheerders van de WhatsApp buurtalarmgroepen hebben de handen ineengeslagen in het terugdringen van diefstallen en inbraken in auto's en woningen in Son en Breugel. Zij kunnen dit niet alleen en roepen de hulp in van de inwoners van Son en Breugel.

Redacteur: Emmy Grit

Flyer
De afgelopen drie jaar zijn in Son en Breugel tientallen auto-inbraken, enkele autodiefstallen en woninginbraken gepleegd. Het merendeel vond plaats in de wijken De Gentiaan en Sonniuspark. Deze twee wijken hebben verhoogde aandacht bij de politie en de gemeente. Karin van den Broek, politieagente, is speciaal op deze twee wijken gezet om in kaart te brengen hoe deze problemen aangepakt kunnen worden. De eerste stappen zijn al gezet. Samen met de beheerders van de 12 WhatsApp buurtalarmgroepen in deze twee wijken is huis aan huis geflyerd om het belang van het melden van verdachte situaties onder de aandacht te brengen en tevens de aankondiging van een informatie avond op 18 februari omtrent deze problemen.

Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting:
S = Signaleer
A = Alarmeer 112 (geen spoed bel 0900-8844)
A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen
R = Reageer, door goed te observeren; noteer signalementen, noteer kentekens, maak fotos'en/of filmpjes van de verdachte situatie.

Bron: http://buurtalertlisse.nl/de-saar-methode

Informatie avond
Via de flyer worden de inwoners van deze twee wijken opgeroepen om aanwezig te zijn tijdens de informatie avond op maandag 18 februari, om 20.00 uur in Braecklant te Son en Breugel. De bevindingen die in samenspraak met gemeente, SonenBreugelVerbindt en de beheerders zijn ontstaan, worden tijdens deze avond door de politie gepresenteerd. Tijdens de informatie avond kunnen inwoners zich ook aanmelden bij de beheerder uit zijn/haar buurt. De doelstelling van deze bijeenkomst is om samen met elkaar de alertheid van inwoners te vergroten en zo hopelijk het aantal diefstallen en inbraken te verminderen. De politie is afhankelijk van de burgers die verdachte situaties melden.

Burgerparticipatie
"Burgerparticipatie staat hoog in het vaandel bij SonenBreugelVerbindt", geeft Jan Frans Brouwers, coördinator van SonenBreugelVerbindt aan. "Het werken met de WhatsApp buurtalarmgroepen is hier een goed voorbeeld. Door samen te werken en het betrekken van inwoners kun je veel oplossen. De bereidheid en het enthousiasme is groot onder de inwoners in Son en Breugel." De beheerders worden in samenwerking met de gemeente twee keer per jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst, waarbij ook verdiepende onderwerpen behandeld worden (signalen ondermijning, camera toezicht).

Mooi voorbeeld
Er zijn al voorbeelden dat de WhatsApp buurtalarmgroep zijn dienst heeft bewezen: "Tijdens de nachtelijke uren moest een inwoner uit Son en Breugel naar het toilet. Deze inwoner had er een gewoonte van gemaakt om na het toiletbezoek even uit het raam te kijken. Hij zag op een gegeven moment twee personen met bivakmutsen rondlopen in zijn straat. Hij heeft gehandeld zoals het moet en de politie heeft de twee personen op heterdaad betrapt. In de auto die zij bij zich hadden, lagen veel spullen afkomstig van eerdere diefstallen", blikt Jan Frans terug.

Totaal gedekt
"Het is best uniek te noemen dat heel Son en Breugel afgedekt is met WhatsApp buurtalarmgroepen", vertelt Jan Frans. Er zijn in totaal 43 WhatsApp buurtalarmgroepen met 50 beheerders die actief zijn om de WhatsApp groepen in goede banen te leiden. "Het is geen 'social app' voor de alledaagse dingen. De app mag alleen gebruikt worden om situaties te melden die aandacht verdienen als het gaat om situaties die anders zijn dan anders, of erger, die het daglicht niet kunnen verdragen", geeft Jan Frans met een serieuze blik aan.

Op www.sonenbreugelverbindt.nl zijn alle WhatsApp Buurtalarmgroepen terug te vinden. SonenBreugelVerbindt is bezig om alle WhatsApp Buurtalarmgroepen in Son en Breugel in kaart te brengen. Kent u nog iemand die een WhatsApp Buurtalarmgroep beheert, laat het Jan Frans weten, via info@sonenbreugelverbindt.nl. Op die manier kunnen zij ervoor zorgen dat alle WhatsApp Buurtalarmgroepen goed vindbaar zijn.

Meer informatie over de WhatsApp buurtalarmgroepen kunt u vinden op www.sonenbreugelverbindt.nl.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>