Logo mooisonenbreugel.nl
Giel van Erp    | Fotonummer: eae6f3
Giel van Erp (Foto: Wil Feijen)
carnaval

Laatste puntjes op de 'I' voor de zittingsavonden

Son - Breugel - Dames en Heren!!! Het zou zomaar mijn openingszin kunnen zijn op de zittingsavonden van 2019…

Het was kort na carnaval 2018, ergens op straat in Den Bosch. Daar liep hij mij zomaar op straat voorbij: mijn nieuw typetje voor 2019. Hij bleef door mijn hoofd spoken en liet me niet meer los. Zelfs 's nachts droomde ik van hem en kwamen er volop ideeën. Maar ja, aangezien ik de 50 al twee jaar ben gepasseerd, onthoud ik geen bal meer, heel irritant. Dus ligt er op mijn nachtkastje, naast een schemerlamp en mijn gehoorapparaat ook mijn telefoon waarin ik meteen alles kan noteren wat er in me op komt.

Na een maandje of twee slaat echter de twijfel toe. Kan ik dit typetje eigenlijk wel spelen en kan het wel door de beugel in Son & Breugel… Ach, moet wel kunnen… Toch? Ik weet het niet. Nou, ik kan u zeggen, verder als de virtuele prullenbak in mijn telefoon is deze tekst niet gekomen. Maar wat nu? Een jaartje overslaan? Ik dacht ut nie!

Zondag 6 mei: op een kinderfeestje van een neefje zet ik een stemmetje op. De kinderen moeten er hartelijk om lachen maar de anderen denken: wat een mafketel. Even later, onderweg naar huis, wist ik het: dit gaat hem toch echt worden. Dus, alles begint weer van voren af aan: Schemerlamp, gehoorapparaat, telefoon.

En na enkele maanden af en toe wat onzin getypt te hebben komt de eerste bijeenkomst, op een zondagochtend ergens in september, weer in zicht. Hoe staan we ervoor? De een is halverwege, de ander is al twee keer gekeerd en er zijn nieuwelingen aangeschoven. Kortom, er zit weer een skon zooitje aan de koffie bij La Sonnerie. Maar het duurde nog zeker drie weken voordat ik uiteindelijk mijn hersenkronkels durfde te laten horen. En hoe die vielen? Ha! Dat blijft een goed bewaard geheim! En er volgden nog vele zondagochtenden…

Als jullie dit lezen zijn we nog slechts enkele dagen verwijderd van de eerste zittingsavond. De zenuwen komen al bij vlagen opzetten. En als of dat nog niet genoeg is, zijn alle avonden en de seniorenmiddag al ruim vier weken stijf uitverkocht. Wel ja, Son en Breugel: leg er nog maar meer druk op!!!

Na maanden te hebben geschreven, gecorrigeerd, geploeterd en gevloekt moet het nu maar eens gaan gebeuren. Mijn collega's en ik denken er klaar voor te zijn en hebben er in ieder geval veul zin in!

Giel van Erp

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>