Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 8c235d
Foto: Ingezonden
Muziek

Laatste kaarten voor voorstelling Blue Stars

Son en Breugel - De Blue stars zijn er klaar voor, twee avonden spelen in het Vestzaktheater voor het goede doel. De eerste avond raakte supersnel uitverkocht en de tweede is hard op weg om uitverkocht te raken. Bestel nu uw kaarten!

Misschien heeft u de Blue Stars al eens gezien, misschien ook niet, feit is dat er een mooi programma samengesteld is met voor elk wat wils. Een mix van onderdelen uit alle shows van de Blue Stars tot nu toe. Naar aanleiding van het eerste programma 'Kruimelvlaai' schreef de pers onder andere het volgende.

Kruimelvlaai
'Het concept van Kruimelvlaai is even simpel als geniaal. Bedenk een niet bestaande band, als kermisorkest opgericht in de zestiger jaren en speel de come-back met een optreden waarin en passant herinneringen aan 'vruuger' worden opgehaald'. Harrie Sijbers: "Wij waren vruuger de jeugd van tegenwoordig."

Hilarische herinneringen uit de jaren van het Rijke Roomse leven, uit de jaren van de eerste televisies, uit de jaren van de 'bewaarschool'. Harrie Sijbers: "Toen had je nog het idee dat het de moeite waard was om bewaard te worden." En natuurlijk is de hele show rijkelijk gelardeerd met heel veel heerlijke muziekklassiekers, die door het enthousiaste publiek met overgave worden meegezongen. Zo zijn de eerste maten van het klassiek geworden harmonica-intro van de televisieserie Swiebertje al voldoende om de hele zaal te laten losbarsten. Het merendeels wat oudere publiek kent zijn klassiekers. Voor hen is Kruimelvlaai één groot feest der herkenning. De link naar het heden wordt ook gelegd, altijd op milde en ironische wijze. De échte muzikanten, Joost Egmond en Benjo Plandsoen, staan weliswaar op de achtergrond - meestal dan – maar hun muzikale vertaling van al die verhalen is een onmisbaar element in de voorstelling. En soms treden ze dus wel op de voorgrond. Een van de hoogtepunten, qua lachgehalte dan, is de scene waarin Harrie Sijbers vertelt over zijn romantische ervaringen op de kermis, met zijn jeugdliefde samen in de rups. De muziek van het overbekende 'je t'aime, moi non plus' wordt door Benjo Plandsoen op hilarische wijze aangevuld door hartstochtelijk zijn basgitaar af te lebberen.

Ook uit de andere twee programma's 'Voor het donker binnen' en Holle-Kie-Day zijn mooie onderdelen geselecteerd met hilarische scenes en mooie meezingers. Wat te denken van het verhaal over het songfestival op tv waar men voor mocht opblijven nadat ze in de teil waren geweest. Aansluitend een prachtige medley van songfestivalnummers inclusief de winnende Nederlandse inzending, gezongen door de charmante Blue Stars zangeressen Erica van Dijck en Ellen Sijbers. Conferences over onder andere dansles, het kerstspel op de lagere school en 'zwemmen' op de fuif. Kortom een avond die je mee moet maken.

Voor info over sponsoring en kaarten bestellen ga naar www.thebluestars.nl. Aanvang van de voorstelling op 16 maart is 20.15 uur.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>