Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: c6f9fc
Foto: Wil Feijen
gemeente

Ondertekening afspraken bouwplan IJssellaan Son en Breugel

Wethouder John Frenken van de gemeente Son en Breugel, Kees van der Meijden namens het bestuur van de vereniging Samenbouwen in Son en Breugel en Paul Verhoeven namens Vastgoedregisseur hebben dinsdag 9 april hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van 28 woningen aan de IJssellaan-Afrikalaan in Son en Breugel. De woningen zijn bestemd voor starters, gezinnen en senioren. Het gaat om tussenwoningen, geschakelde woningen en (semi)patiowoningen. Met de ondertekening vandaag geven betrokken partijen formeel hun goedkeuring en kan het projectplan verder in procedure.

Inrichting gebied
De woningen komen in een parkachtig bos waarbij landschap en wonen zoveel mogelijk in elkaar overlopen. Veel van de bestaande bomen blijven behouden waardoor het plan direct een groen karakter krijgt. Daarnaast komen er bomen bij die een hoge sierwaarde hebben, zoals bloesem, vruchten of een sierlijke herfstkleur. Er komen wadi's voor het opvangen van regenwater en het gebied wordt ingezaaid met een bloemrijk mengsel voor het bevorderen van de biodiversiteit.

Duurzame woningen
De woningen worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en krijgen zonnepanelen. Het regenwater wordt straks niet meer via de regenpijp afgevoerd naar het riool, maar kan infiltreren in de grond. De architectuur van de woningen is eigentijds en open, kubistisch vormgegeven en met platte daken. Door de vormgeving en het kleur- en materiaalgebruik van de woningen krijgt het woongebied een eigen identiteit ten opzichte van de omliggende woningen van o.a. de IJssellaan. De architectuur sluit aan bij het ontwerp van basisschool De Bloktempel.

Diversiteit
John Frenken, wethouder Wonen: "Het mooie aan dit plan is dat het een initiatief is vanuit het dorp en dat het voorziet in een gevarieerd woningaanbod. Zo komen er koopwoningen voor starters, huur- en koopwoningen in het middensegment en duurdere koopwoningen. Diversiteit in een woonwijk is goed voor de leefbaarheid. Daarom steunen wij dit initiatief van harte".

Particulier initiatief
Het bouwplan is een particulier initiatief en ook de projectleiding is in handen van particulieren zelf via het zogenoemde Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De gemeente werkt mee aan het plan en stelt kaders waaraan het bouwplan moet voldoen.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>