Afbeelding
Foto: Ingezonden

Doneer uw vreemd of oud geld

Algemeen

Son en Breugel - Lionsclub Son en Breugel spant zich op diverse fronten in om geld bijeen te brengen voor de minder bedeelden, dichtbij en verder weg. Sinds half april zijn zij bezig met een inzameling van vreemd en oud geld.

Iedereen heeft thuis in een keukenla wel vreemd of oud geld liggen waar niets mee gedaan wordt. Bij Albert Heijn in Son en Breugel is een zuil geplaatst waar dit geld in gedeponeerd kan worden.

Lionsclub Nederland heeft nu een actie genaamd: geld inzamelen voor Fight for Sight (voorheen Stichting Lions Werkgroep Blinden geheten) voor oogoperaties in derdewereldlanden. Jaarlijks storten zij de opbrengst van hun actie op de rekening van de stichting Fight for Sight. Wilde Ganzen verhoogt de door de stichting ontvangen gelden met 50%. De stichting en Wilde Ganzen besluiten gezamenlijk over de besteding. Een ingezamelde kilo heeft, inclusief de bankbiljetten en de premie van Wilde Ganzen, gemiddeld een waarde van 50,00 euro.

Tot 31 december 2017 werd 580.000 euro bijeengebracht, goed voor 38.600 oogoperaties, meer dan een vol PSV-stadion. Hoe het ingezamelde geld in euro's wordt omgezet en besteed, staat in het jaarverslag te lezen van de Lions Club. De actie heeft tevens een eigen website: www.vreemdenoudgeld.nl. Hier kun u informatie over deze actie terugvinden.

Het mooie van deze actie is dat de opbrengsten direct worden ingezet voor het doel waar het voor bestemd is. De actie wordt gedaan door vrijwilligers in Nederland. De besteding wordt gedaan volgens het Robin Hood principe; rijken betalen voor armen.
- Iedere 10,00 euro van deze actie wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot 15,00 euro
- Een eenvoudige staaroperatie in arme derdewereldlanden kost 30,00 euro
- Een oogkliniek aldaar vraagt rijke blinden 45,00 euro voor een operatie. De kliniek houdt daar 15,00 euro aan over
- Met hun de bijdrage van 15,00 euro heeft de kliniek weer 30,00 euro om een arme blinde gratis te opereren.

Heeft u nog vreemd of oud geld thuis? Doneer het dan in de daarvoor bestemde zuil bij de Albert Heijn in Son en Breugel. Uw geld komt goed terecht.