Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Primeur en speciale gast tijdens derde editie Muziekmiddag 'Ouderen het Sonnetje'

Algemeen

Wat begon met een idee voor een huiskamervoorstelling is uitgegroeid tot een muziekevenement waar veel meer inwoners van Son en Breugel en omstreken van kunnen meegenieten. Zondag 2 juni wordt voor de derde keer 'Ouderen in het Sonnetje' gehouden, een middag met lokale artiesten én zelfs een nationale artiest.

Redacteur: Emmy Grit

Geschonken aan dorp
Nancy van Heeswijk heeft drie jaar geleden een kavel aangeboden voor de Goederen en Dienstenveiling. "Het idee was om een kleinschalige huiskamervoorstelling van Zuster Begonia aan te bieden", vertelt Nancy. "De kavel werd gekocht door Nicole van der Veld. Nicole heeft deze prijs geschonken aan het dorp, zodat veel meer mensen van deze voorstelling konden genieten. "In de zomer van 2017 vond de voorstelling bij de kiosk op het Kerkplein plaats. "De bezoekers zaten op het terras van de kiosk en Restaurant De Zwaan te genieten van mijn typetje 'Zuster Begonia' en van zeven andere artiesten van de Stichting", gaat Nancy verder.

Geweldige middag
"Het was een geweldige middag vol muziek en entertainment", blikt Nancy terug. Het vervolg kwam een jaar later; op Moederdag. Dit bleek achteraf niet zo'n handige datum te zijn. "Moeders blijven op deze dag thuis voor hun (klein-)kinderen en daardoor was het bezoekersaantal minder dan het jaar ervoor", geeft Nancy aan. "We hadden ook nog eens pech met het weer. Het evenement is naar binnen verplaatst waar alsnog ruim 150 bezoekers van het programma hebben genoten.

Moederdag
Dit jaar gaan ze het anders aanpakken. Stichting Goud van Oud heeft in samenwerking met Restaurant De Zwaan wederom een heel mooi arrangement voor twee personen samengesteld. "Je wordt een hele middag 'in de watten gelegd'. Je krijgt een mooie zitplaats op het terras en je wordt op tijd voorzien van en hapje en een drankje", licht Nancy toe. "Misschien wel een leuk cadeau voor Moederdag; je geeft je moeder een cadeau en je kunt er eventueel zelf van mee profiteren, hoe leuk is dat! En voor het mooie weer gaan we de nonnen in Schijndel een worst te brengen", lacht Nancy. "Uiteraard wordt er gezorgd voor schaduwrijke plekken op het terras."

Samenwerking
Nieuw dit jaar is de samenwerking met een achttal studenten van het Summa College. "Vanuit school hebben wij de opdracht gekregen om een minionderneming op te starten", vertelt Jasper van de Pas, één van de acht studenten van Blast Events. "Ik heb mijn stage bij Multi Show Productions, het bedrijf van Nancy en van Franc Speetjens, mogen doen. Na mijn stage heb ik contact gehouden en vandaaruit is deze samenwerking ontstaan", aldus Jasper. "Ik ben er blij mee. Zij kwamen met verfrissende en vernieuwende ideeën, zoals het houden van een loterij", geeft Nancy aan. De aangeboden prijzen voor de loterij zijn onder andere geschonken door de lokale middenstand.

Speciale gast
Speciaal voor deze dag heeft de bekende Ernst Daniël Smid zijn medewerking toegezegd. "Hij was erg enthousiast toen hij benaderd werd. Het muziekevenement 'Ouderen in het Sonnetje' sluit perfect aan bij zijn theaterprogramma", aldus Nancy. De muziekkeuze komt uit de jaren '60, '70 en '80 jaren, maar het is niet uitgesloten dat er ook een lied klinkt uit de jaren '90 of zelfs nog nieuwer. "De presentatie is in handen van Peter Jansen en het beloofd een muziekfeest te worden voor alle leeftijden. Iedereen kan aansluiten bij dit mooie, gratis, feest. Uiteraard is het gebruik van consumpties deze middag voor eigen rekening", vult Nancy aan.

Bekendmaking primeur
Behalve Ernst Daniël Smid, treden nog zes artiesten van Stichting Goud van Oud op, waaronder Mary Amora. Mary heeft in 2001, als Tina Turner, de Soundmixshow van Henny Huisman gewonnen. "Alhoewel het programma nog niet helemaal rond is, is het wel bekend dat de nicht van Zuster Begonia een belangrijke rol speelt deze middag. Verder wordt een primeur omtrent Rondvaartboot De Waterengel bekendgemaakt. Dat nieuwtje wil je niet missen!", sluit Nancy af.

TipTickets voor het arrangement voor twee personen (à 30 euro) zijn tot op de dag van het evenement te koop bij Archipel Berkenstaete of via Nancy (06-57563548).