Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. Eric, Herman en John   | Fotonummer: 14954d
V.l.n.r. Eric, Herman en John (Foto: Ingezonden)

Tafeltennissers promoveren naar derde klasse na winst beslissingswedstrijd

Son en Breugel - Sporthal van Kruiskamp in Den Bosch was vrijdag 10 mei het goedgevulde toneel van diverse clubs die na het seizoen, onderling om promotie dan wel degradatie streden. Son kon uit de vierde klasse promoveren als het wist te winnen van derde klasser ATTC77, wat juist vocht voor behoud hiervan.

Bij tafeltennis lopen competities van klasse 7 tot 1 en zijn de krachtsverschillen tussen de levels vrij groot; ervaring leert dat dan ook vaak het hogere team wint bij de dit soort onderlinge confrontaties. Aarle-Rixtel kwam ook nog met spelers als Scheepers en V.d. Putten die beiden gewoon 50% winst hadden gespeeld in de derde klasse, Van Bruggen wat lager.

Son moest dus in de 'best of 10' vol aan de bak. Het plan was simpel: John de Jong en Eric van de Hurk moesten beiden twee van hun drie singles winnen en Herman Simons in ieder geval tegen Van Bruggen. Dat betekende alvast vijf punten en het benodigde zesde punt zou dan uit het dubbel moeten komen. Helaas kon het Sonse masterplan al vrijwel direct de prullenbak in. Was het eerste verlies van Eric tegen de sterke Scheepers nog ingecalculeerd, dat van Herman tegen Van Bruggen zeker niet en trok een lelijke streep door de tactiek.

Gelukkig won John tegen V.d. Putten en daarna ook zijn tweede wedstrijd. Stand weer 2-2 na vier partijen. Er volgde winst van Eric op Van Bruggen en verlies van Herman op Scheepers, spanning bleef: 3-3. Inmiddels was de supporters bus uit Son gearriveerd met één hele fan in teamgenoot Joop Bakker. Toeval of niet maar na zijn komst deed ook ineens de eerste voorzichtige geur van Sonse feestvreugde zijn intrede bij de 4-3 gescoord door Eric. En de daaropvolgende prachtige en onverwachte zege van Herman op Karel v.d. Putten bracht in volle hevigheid het besef voor Son dat het echt kon lukken!

Met 5-3 zou John de Jong de champagnekurk definitief kunnen laten knallen maar moest dan nog wel ook zijn derde partij, tegen de sterkste ATTC-er Albert Scheepers, winnen. De combinatie van juist die uitdaging, de eerdere knappe winst van teamgenoot Herman, het snelle spel van Scheepers, het motiveerde alleen maar meer en na een zinderende vijfsetter pakte John de winst en het verlossende zesde punt. Het dubbel hoefde niet meer gespeeld te worden. De eindzege was binnen en daarmee promoveert TTVSon naar de derde klasse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>