Judith Curfs
Judith Curfs Foto: Ingezonden

Column Judith: Dropje, chocolaatje of toch een koekje?

Algemeen

'Ik ben zo moe. Wil jij vanavond misschien mijn gezicht verzorgen?'

De meeste bewoners vragen hier 's-avonds niet eens om; zij zijn meestal blij als ze in hun bed liggen. Ik ben in mijn element: hier dient zich een verwenmomentje aan... laat dat nou net mijn favoriete bezigheid zijn.

'In de badkamer staat mijn lotion en mijn crème. En die wattenschijfjes liggen er ook bij.'

Ze kruipt nog wat dieper in haar luie stoel en sluit haar ogen; klaar voor het grote genieten. Nog voordat ik kan beginnen, veert ze overeind: 'Je doet het toch wel met 2 watjes tegelijk? Anders komt er niet aan allebei de kanten evenveel.' Uiteraard zorg ik voor een goede balans tussen de linker- en rechterkant van haar gezicht.... wat dacht je dan?

Ze zakt weer onderuit maar springt op nagenoeg hetzelfde moment alweer omhoog: 'Je pakt toch wel genoeg crème?' Natuurlijk pak ik genoeg crème... wat dacht je dan? Ik begin aan poging nummer 3. Succesvol! Ze geeft zich helemaal over aan een korte schoonheidsbehandeling en ontspant heerlijk.

Als ze eenmaal haar bed bereikt heeft en mij wel 10x heeft bedankt, biedt ze me een dropje aan. Ik sla beleefd af; het kan geen kwaad mijn calorie-inname wat te beperken. 'Een chocolaatje dan? Dat kan toch wel?' Helaas voor haar weiger ik deze ook. Teleurgesteld mompelt ze: 'En een koekje.... dat zul je dan zeker ook niet aannemen....'

Tja, zoveel teleurstelling kan mijn zelfbeheersing niet aan. Terwijl mevrouw heerlijk in slaap doezelt, geniet ik voldaan van een lekker koekje.