Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: ebc8fd
Foto: Adrie Neervoort
Foto's sport

D-Day run

Son en Breugel / Eindhoven - Ter nagedachtenis van de landingen van onze bevrijders in Normandië 75 jaar geleden op 6 juni 1944 is donderdag 6 juni een D-Day Run gehouden. Een initiatief van de Loopgroep Blixemsnel uit Eindhoven en De Springbokken uit Son en Breugel. Samengebracht door Willem Biermans vanuit de Stichting 18 September.

Beide loopgroepen waren ieder gestart vanuit hun woonplaats met een speciaal samengestelde route langs bijzondere herdenkingsplekken. Om uiteindelijk samen te komen bij het Airborne-monument aan de Airbornelaan, hoek JF Kennedylaan in Eindhoven. Hier werd door de stichting een verfrissing aangeboden. Van zowel de lopers uit Son als van die uit Eindhoven is een kort filmpje gemaakt die op de website en facebookpagina van de Stichting18 September te zien is.

Naast een gezellige onderlinge sfeer werd er kort stilgestaan bij de herdenking aan de eerste dag van de herwonnen vrijheid. Willem Biermans: "Onze vrijheid die we elke dag weer mogen beleven. Vrij kunnen hardlopen is onbetaalbaar. Een geweldig bezit. Een soort super creditcard". Ook sprak Willem dat de manier van herdenken wellicht anders zal worden. Verdwijnen zullen de ontroerende beelden van hele oude mannen, gegroefd, gerimpeld, waardig en trots in militair kostuum. Oude gezichten die, toen in de kracht van hun leven, onze vrijheid hebben mogelijk gemaakt. Dank aan al die geallieerden. Onze veteranen, onze bevrijders mogen nooit vergeten worden beseft de stichting."

Willem Biermans is op zoek gegaan naar een blijvend symbool. Iets om vrijheid te laten zien. En wat werd gevonden? Een bloem als symbool voor iedere dag dat wij weer dankbaar kunnen genieten van onze vrijheid: de witte klaproos. Deze klaproos is verwerkt in een polsbandje. De tekst op het polsbandje is FREEDOM en de letter O is vervangen door een witte klaproos. Het idee van de witte klaproos is op 6 juni 2019, 75 jaar na dato, geïntroduceerd.

De Britse bevrijder, Joe Cattini, werd de eerste drager van het polsbandje en sprak de woorden: "Without Freedom there is nothing", toen hij op 17 januari 2019 het polsbandje op zijn 96 ste verjaardag in ontvangst nam.

Alle lopers en aanwezigen kregen een mooi verpakt polsbandje met de witte klaproos. Het bandje is nu ook voor u verkrijgbaar via de website van de Stichting 18 September en bij enkele adressen waaronder de vestiging van DeMooiSonenBreugelKrant in Son en Breugel tegen over De Zwaan.

De prijs van het polsbandje is 2 euro per stuk en 3 stuks voor 5 euro. Door uw aankoop steunt u de Stichting 18 September.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>