De keukenbrigade van De Zwaan zoekt een collega kok
De keukenbrigade van De Zwaan zoekt een collega kok Foto: Wil Feijen

Cafe Restaurant De Zwaan zoekt kok en een zalenmanager

Algemeen

Son en Breugel - Cafe Restaurant De Zwaan staat niet voor niets bekend als 'De gezellige huiskamer van Son en Breugel'. Dat was 200 jaar geleden al zo en dat is nog steeds zo. Ondanks dat De Zwaan steeds meer klanten trekt en ook qua zalen enorm is uitgebreid, verliest het niet haar knusheid. De Zwaan was, is en blijft het sfeervolle trefpunt in hartje Son. Door de uitbreiding van de zalen en het groeiend aantal gasten kan De Zwaan wel wat extra personeel gebruiken.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Ervaring
Stephany is de dochter van de eigenaren van De Zwaan: Bert-Jan en Odette Leermakers. Ze is 22 jaar, en de horeca is haar met de paplepel ingegoten: "Ik ben als afwasser in De Zwaan begonnen en ben daarna de bediening ingegaan. Ik heb de opleiding Horeca Ondernemer Manager gevolgd en tijdens mijn stages heb ik ook buiten De Zwaan ervaring opgedaan." Die ervaringen tijdens de stages blijken waardevol te zijn geweest voor Stephany. Ze heeft geleerd hoe belangrijk het is dat er voldoende personeel rondloopt: "Gasten moeten zich niet druk maken hoe lang het duurt voor ze wat te drinken krijgen. Tijdens de bediening moet er tijd zijn voor een praatje." Inmiddels is Stephany bedrijfsleider binnen De Zwaan en weet dat inzet van voldoende personeel gewaardeerd wordt door de gasten en dat het ook voor het team prettiger werken is als ze tijd hebben voor 'hun' gasten.

Ervaren kok
De Zwaan is een enorm bedrijf. Er zijn tachtig medewerkers. In de weekenden staan er negen koks in de keuken die de bestelde gerechten van de lunch- en menukaart voor de gasten klaar maken. Op dit moment is er een vacature voor een kok. Stephany: "We zijn op zoek naar een kok die ervaring heeft in de keuken. Een kok die uit de voeten kan met de gerechten van onze kaart. Vaste gasten komen terug voor bijvoorbeeld onze kalfslever. Dat wat goed is en wat gasten waarderen moet je behouden.

Zalenmanager
Ook is er zeven dagen in de week in de zalen van De Zwaan van alles te doen. Van vergaderingen tot verjaardagsfeesten, van muziekoptredens tot bedrijfsfeesten en van grote evenementen als carnaval tot Towerfestival. Stephany: "Het restaurant en het café hebben de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt. Bij de zalen weten we dat we daar meer mee kunnen dan wat we er nu uithalen. Daarom zoeken we een manager voor de evenementen en feesten in de zalen. Iemand die ervaring heeft om ook grote feesten en evenementen te promoten, te organiseren en aan te sturen. Die tak van Café Restaurant De Zwaan willen we een boost geven. Daar kan een zalenmanager ons bij helpen."

Interesse?
Het personeel van De Zwaan is een hecht team. Ieder met zijn eigen kwaliteiten. Natuurlijk zijn er wisselingen in het personeel. Maar er zijn ook personeelsleden zoals Koos, Tony en Yvonne die al meer dan twintig jaar met veel plezier er werken. Er zijn al veel vriendschappen onderling ontstaan. Dat zegt iets over de werksfeer.

Interesse om ook bij De Zwaan aan de slag te gaan? Bekijk de vacatures op pagina 12 en lees hoe je kunt solliciteren.