Logo mooisonenbreugel.nl
De nieuwkomers luisteren aandachtig naar de gesproken woorden van burgemeester Hans Gaillard   | Fotonummer: 376911
De nieuwkomers luisteren aandachtig naar de gesproken woorden van burgemeester Hans Gaillard (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Nieuwkomersfietstocht werd nieuwkomersontvangst

Son en Breugel - Maar liefst 500 nieuwe inwoners hebben een aantal weken geleden een uitnodiging van de gemeente Son en Breugel ontvangen voor de jaarlijkse nieuwkomersfietstocht. Dit jaar zou de fietstocht voor de zesde keer gehouden worden. Echter de tropische temperatuur gooide roet in het eten. De gemeente liet maandag 24 juni weten dat de fietstocht kwam te vervallen en dat het alleen een ontvangst op het gemeentehuis zou worden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Van de 500 inwoners, die tussen 15 mei 2018 en 15 mei 2019 in Son en Breugel zijn komen wonen, hadden 144 inwoners positief gereageerd op de uitnodiging. "Een recordaantal aanmeldingen ten opzichte van de vorige vijf edities", geeft burgemeester Gaillard in zijn speech aan. "Het is daarom bijzonder jammer dat de fietstocht niet door kan gaan." Ondanks dat op het laatste moment de nieuwe inwoners op de hoogte waren gebracht van het annuleren van de fietstocht, kwamen ongeveer 80 nieuwkomers (waaronder gezinnen, jonge stelletjes, iets oudere stelletjes en senioren) naar het gemeentehuis. Onder het genot van een drankje, een kop soep en broodjes werd kennisgemaakt met de burgemeester Hans Gaillard, de vier wethouders John Frenken, Jan Boersma, Jos de Bruin en Paul van Liempt en Wilma en Elke van het ontvangstcomité.

Spontane ontmoetingen
Het dorpse karakter van Son en Breugel was meteen voelbaar. De aanwezigen schudden elkaar de hand en de eerste verhalen volgden spontaan. "Het is hier best wel groot, maar toch is het kleinschaliger en dorpser", vertellen Kim en Nicole. De heer en mevrouw Bod zijn op verzoek van hun zoon vanuit Maarheeze naar Son en Breugel verhuisd. "We hebben nog geen moment spijt gehad van de verhuizing." Lien wilde graag in Eindhoven blijven wonen, helaas was daar geen geschikte woning. In Son en Breugel vond ze wel een huis. "Ik woon nu in een rustige buurt, met veel groen." Bianca is in februari vanuit Best naar Son en Breugel verhuisd. Ze stond maar liefst 20 jaar ingeschreven bij de woningbouwvereniging en kreeg een mooie woning toegewezen.

Vorige woonplaatsen
Jacqueline heeft 43 jaar in Goirle gewoond en heeft een flat in Amsterdam gekocht. "De flat is pas over twee jaar klaar. Voor mij is het twee jaar overbruggen in een appartement in Son en Breugel." Na vier maanden in Son en Breugel twijfelt Jacqueline of ze ooit naar Amsterdam gaat. "Misschien verkoop ik de flat in Amsterdam wel weer en blijf ik hier wonen", lacht ze. Jeroen is weer terug op zijn vertrouwde plekje. Van 1992 tot september 2018 heeft hij in Son en Breugel gewoond. "Na mijn scheiding ben ik tijdelijk naar Eindhoven gegaan, om vervolgens, gelukkig, weer naar mijn oude huis terug te keren. Leuk dat ik dan ook weer als 'nieuwe inwoner' gezien word." Kees en zijn vrouw kwamen regelmatig met de fiets door Son en Breugel en zagen hier wel een nieuwe toekomst voor zich. "We hebben ons ingeschreven voor een appartement, en niet veel later kregen we er een toegewezen. Het was onze eerste keuze. Voor ons voelt dit als een hoofdprijs", lacht Kees.

Supermarkt
Van de aanwezige nieuwkomers waren de meesten in Sonniuspark komen wonen. Een jonge wijk waar het wonen erg gewild is. Stan en Rudy hebben een half jaar geleden hun woning betrokken. "Van tevoren hebben we een aantal keer de 'sfeer geproefd' in Son en Breugel. We voelden ons hier thuis. Het enige wat we missen in de wijk is een supermarkt. Nu moeten we met de auto omrijden naar de Gentiaan. Liever zien we hier een mooie winkel". Dit wordt bevestigd door Ollie, de buurvrouw van Stan en Rudy en tevens nieuwe inwoner.

Goody-bag
Na afloop kregen de aanwezigen een goody-bag mee naar huis met informatie over de gemeente én de route van de fietstocht. De nieuwe inwoners kunnen, op een zelfgekozen moment, de fietstocht gaan maken en alsnog kennis maken met de mooie locaties in Son en Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>