Logo mooisonenbreugel.nl
Kosta Tasi, eigenaar van Italiaans restaurant La Dolce Vita   | Fotonummer: 6ec0b4
Kosta Tasi, eigenaar van Italiaans restaurant La Dolce Vita (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

La Dolce Vita verhuist naar Eindhoven

Son en Breugel - Na ruim 25 jaar gaat La Dolce Vita in Son en Breugel haar deuren sluiten. Maar niet getreurd. Wie wil blijven genieten van al het heerlijks dat dit restaurant bekend maakte in de hele regio kan vanaf half augustus terecht aan de Dommelstraat 24 in Eindhoven. Eigenaar Kosta Tasi ziet deze ontwikkeling als een welkome nieuwe uitdaging: "Eindhoven trok al langer aan ons en gezien mijn leeftijd (49) is het nu of nooit. Het betekent wel dat je uit je comfort-zone stapt, dat je geen garanties hebt dat het een succes wordt. Ondernemen is risico's nemen. Het hele team verhuist mee en als we trouw blijven aan de pure Italiaanse fijne keuken en ons beproefde gastvrijheidsconcept, dan maak ik me geen zorgen en zie ik mooie kansen."

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Het hing al een paar jaar in de lucht: wel of niet naar Eindhoven verhuizen. Kosta: "Eindhoven groeit hard. Expats vanuit Brainport, gasten vanuit overvolle hotels en publiek tijdens evenementen als Glow, Eindhovense Marathon en DutchDesignWeek leveren een hele andere soort klandizie op. Een expat komt tot Ikea en draait dan om, komt niet in Son maar zoekt naar activiteiten in het centrum. Na het wegvallen van een directe collega (Da Nello) ontstond er in Eindhoven een vraag voor een kwalitatief goed Italiaans restaurant in het hogere segment. Er zijn vier andere Italiaanse restaurants in de Dommelstraat maar die opereren in een ander deel van de Italiaanse keuken. Een goede pizza is altijd prima maar wij streven iets anders na: verse vis, schelpdieren, huisgemaakte pasta's, risotto, goede wijnen en gastvrijheid. Niet take-away/short sit horeca maar Italiaanse beleving en slow food. Van Uden tot Valkenswaard en van Den Bosch tot Asten kwamen gasten gericht voor de kwaliteit en gastvrijheid van La Dolce Vita. Veel vaste gasten laten Kosta al weten dat ze 'mee verhuizen' naar Eindhoven als ze willen genieten van de heerlijke kaart van La Dolce Vita.

Terug in de tijd
Even terug in de tijd. Half augustus 2002. Kosta werd door de toenmalige eigenaar van La Dolce Vita gebeld of hij bedrijfsleider in Son en Breugel wilde worden. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben nam hij op 1 januari 2005 het restaurant over: "Ik heb La Dolce Vita (toen een goede Italiaanse Pizzeria/Trattoria) op een hoger niveau gebracht. Ik koos ervoor om de pizza's van de menukaart te halen. Daarmee onderscheid je je ook van andere Italiaanse restaurants." De kwaliteitsslag die Kosta voor ogen had, pakt in de praktijk goed uit. Niet voor niets is La Dolce Vita vorig jaar genomineerd als Beste Italiaanse restaurant van Nederland en staat het al zes jaar op rij in 'Lekker 500'.

Dankbaarheid
Aan de andere kant heeft Son ook veel teruggegeven. Dankbaarheid overheerst. Menig vaste klant heeft bij La Dolce Vita zijn verjaardag gevierd, een receptie gehouden, lief en leed samen met Kosta gedeeld. Hij is zelf getrouwd in zijn restaurant, zijn ouders hebben allebei hun 80e verjaardag er gevierd en ook de recepties van de geboorte van Kosta's kinderen vonden plaats in La Dolce Vita. Vriendschappen zijn ontstaan, vele goede kennissen zijn erbij gekomen. En om nooit te vergeten: de koffietafel van een overleden vriend die op zijn verzoek bij La Dolce Vita werd gehouden. Met zijn lievelingswijn en zijn favoriete gerechten. Kosta: "Ik voel me een rijk mens. Alle herinneringen koester ik één voor één en draag ik mee in mijn hart."

Son/Eindhoven
Op zondag 21 juli sluit La Dolce Vita haar deuren in Son. Half augustus opent de nieuwe zaak in Eindhoven. Met de vertrouwde kwaliteit en gastvrijheid. Er zijn zestig zitplaatsen in het nieuwe restaurant dat smaakvol wordt ingericht onder leiding van één van 's lands aanstormende talenten in interieur design: Hans Kuijten. Over ieder detail wordt nagedacht. Door de nabijheid van leuke bars en een bioscoop ligt een compleet avondje uit in het verschiet! Voor of na een wedstrijd van PSV even een glaasje prosecco komen drinken met een klein hapje van de kaart is ook zomaar een mogelijkheid. La Dolce Vita Eindhoven: een unieke culinaire ontmoetingsplek.

Vaarwel-menu
La Dolce Vita vertrekt niet met de stille trom. De lekkerste gerechten van 17 jaar La Dolce Vita Son en Breugel komen terug in een speciaal 'vaarwel'-menu. Houd social media en de advertentie in DeMooiSonenBreugelKrant in de gaten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>