V.l.n.r. Helma Herwald, Gerda Kuiper, Astrid Bierings, Lizanne de Kuster en Mandy Calmer
V.l.n.r. Helma Herwald, Gerda Kuiper, Astrid Bierings, Lizanne de Kuster en Mandy Calmer Foto: Ingezonden

Wie zijn de vrienden van De SteenUijl?

Algemeen Algemeen / Son & Breugel Zorg

Begin 2019 is de stichting 'Vrienden van De SteenUijl' opgericht. De vrienden zijn eigenlijk vriendinnen. Vijf dames die ervoor willen zorgen dat de bezoekers van dagopvang De SteenUijl, ondanks de bezuinigingen van de overheid, kunnen blijven genieten van diverse soorten vermaak.

In de praktijk zien 'de vrienden' dat de bezoekers ontzettend veel plezier beleven aan een muziekoptreden, een wandeling of een kopje koffie op een mooi terras. Helaas is voor deze extraatjes tegenwoordig geen geld meer beschikbaar. Zij hopen via leuke acties en donaties ervoor te kunnen zorgen dat de bezoekers regelmatig worden opgevrolijkt door een mooie nieuw ervaring.

Wie zijn de vrienden van De SteenUijl? Zij stellen zichzelf voor:
Mandy
Ik ben Mandy, 44 jaar en woon in Son en Breugel met mijn drie kinderen. Ik ben sinds twee jaar werkzaam bij dagvoorziening De SteenUijl waar ik met liefde en aandacht voor ouderen met dementie zorg. Naast de zorg voor deze ouderen is mijn persoonlijke ervaring dat het ontlasten van de mantelzorgers van onze bezoekers van de dagbesteding ook belangrijk is. Wij hopen af en toe een verwendag te kunnen organiseren, als blijk van onze waardering. Dit is een van de redenen voor mijn betrokkenheid bij onze stichting.

Lizanne
Mijn naam is Lizanne de Kuster, 45 jaar oud en ik woon samen met Harold in Eindhoven. Via een vriendin kwam ik in contact met Simone en haar mooie werk voor De SteenUijl. Door daar af en toe in te vallen als vrijwilligster ben ik geraakt door de bezoekers en door de mooie dingen die daar gebeuren. Ik zag gasten bijvoorbeeld opfleuren bij het horen van een mooi gezongen lied door een lokale artiest. Door bezuinigingen is dit soort activiteiten niet meer vanzelfsprekend. Heel graag help ik mee om te zorgen dat de gasten van De SteenUijl ook in de toekomst regelmatig hun geluksmomentjes kunnen beleven!

Gerda
Mijn naam is Gerda Kuiper en ik ben de eigenaresse van Volo- Zorg, een bureau wat 24 -uurs particuliere thuiszorg biedt. In de praktijk, binnen mijn bureau, zie en merk ik wat een activiteit aan positiviteit brengt. Omdat ik dat gevoel ook zo de bezoekers van De SteenUijl gun, draag ik graag mijn steentje bij om geld in te zamelen, zodat er ruimte ontstaat om ook voor deze mensen wat extra ontspanning en plezier in te kunnen zetten.

Helma
Ik ben Helma van de Dungen, 44 jaar oud en ik ben getrouwd en heb twee kinderen Sanne en Jeroen. Van oorsprong ben ik kraamverzorgende, maar vanwege de kinderen en een man met een drukke baan is de onregelmatigheid niet meer te combineren. Simone wist dat ik in de zorg gewerkt had en vroeg of de ouderenzorg ook iets was voor mij. Na nagedacht te hebben ben ik vorig jaar mei begonnen als vrijwilligster en het bevalt mij ontzettend goed. Nu we Stichting Vrienden van De SteenUijl gaan opstarten is het plaatje voor mij helemaal rond. We hopen zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen en zo geld in te zamelen om er voor deze fantastische doelgroep iedere keer weer een leuke dag van te maken, door bijvoorbeeld het zorgen voor muziek. Het is een geweldig initiatief waar ik deel van uit mag maken.

Astrid
Mijn naam is Astrid Bierens. Ik ben werkzaam bij De SteenUijl. Met veel liefde zet ik mezelf in voor mensen met dementie. Ik heb jaren gewerkt als zangeres in een band. Muziek is gevoel en dat sluit naadloos aan bij mensen met dementie. De inzet van muzikanten kost geld. En daarvoor ga ik op zoek naar donateurs en sponsoren om de bezoekers van De SteenUijl een waardevolle beleving te geven. Ik hoop op uw steun te mogen rekenen.