Logo mooisonenbreugel.nl
Lidia Ksiazkiewicz   | Fotonummer: 4b1368
Lidia Ksiazkiewicz (Foto: Anton Doornhein)
Muziek

Verrassend orgelconcert door Lidia Ksiazkiewicz

Son en Breugel - De Pools-Franse orgelvirtuose Lidia Ksiazkiewicz verzorgt op 28 juli om 16.00 uur een verrassend orgelconcert in de Sint-Genovevakerk in Son en Breugel. Naast klassieke muziek van onder andere Händel en Boëly speelt ze ook muziek uit de film Star Wars en drie tango's van Piazzolla. De muziek wordt uitgevoerd op het historische Vollebregtorgel uit 1854, dat door kenners geroemd wordt om zijn warme klank.

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma's piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia Ksiazkiewicz won onder andere eerste prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (César Franck Concours 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004).

Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door onder andere Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Tevens treedt ze op als soliste voor radio en televisie, onder andere in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>