Logo mooisonenbreugel.nl
De kleinste begraafplaats na het onderhoud   | Fotonummer: bb08b0
De kleinste begraafplaats na het onderhoud (Foto: )

Onderhoud aan kleinste begraafplaats van Nederland

Son en Breugel - De kleinste algemene begraafplaats van Nederland ligt langs de vijver aan de Europalaan in Son en Breugel. Op deze begraafplaats liggen Samuel van Hoven (overleden 1869) en zijn vrouw Wilhelmina Jacoba van Heusden (overleden 1895) begraven.

Het graf was de laatste tijd niet onderhouden en daardoor overwoekerd met onkruid en beplanting. Dit was ook de commissie burgerzaken van de gemeente Son en Breugel opgevallen. Zij vroegen daarom aan de verantwoordelijke wethouder Jos de Bruin op 18 juni of hier wat aan gedaan zou kunnen worden. Inmiddels is het onkruid en de overtollige beplanting weggehaald. Het hekwerk zal na de zomervakantie opnieuw geschilderd worden, zo laat de wethouder weten.

Onderhoud
Het onderhoud aan deze algemene begraafplaats is een verplichting van de gemeente. Zij zijn deze verplichting aangegaan in 1921. Toen ontving de gemeente Son en Breugel na de restauratie van het raadhuis van Son en Breugel een schenking van de schoonzoon van het echtpaar Van Hoven. De toen 93-jarige Frederik Arnold Holleman was in 1858 getrouwd met de dochter Wilhelmina Jacoba. Als herinnering aan dit huwelijk schonk hij nieuw meubilair voor het raadhuis. Dit meubilair is heden ten dage nog steeds te vinden in het oude raadhuis. Naar aanleiding van deze schenking besloot de gemeenteraad het onderhoud van het graf van de schoonouders van Holleman op zich te nemen.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>