Het publiek geniet van de muziek van Björn van der Doelen en zijn Huursoldaten
Het publiek geniet van de muziek van Björn van der Doelen en zijn Huursoldaten Foto: Annie Maessen

Lazy Sonnie Afternoon met Björn van der Doelen en Fabian Cornelissen

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Een Jaarmarkt in het centrum, een UitMarkt bij het Vestzaktheater en een Lazy Sonnie Afternoon bij La Sonnerie. Zeker geen concurrerende evenementen voor elkaar. Want alle drie de evenementen werden drukbezocht. De aftrap van weer een nieuw Lazy Sonnie Afternoon seizoen werd gedaan door Fabian Cornelissen. Hij zong ingetogen liedjes, terwijl hij zichzelf begeleidde op gitaar. Cornelissen is een typisch voorbeeld van een oude geest in een jong lichaam. Geïnspireerd door oude helden als J.J. Cale, Townes van Zandt en Steve Earle schrijft hij zijn eigen Americana nummers.

Melancholie en weemoed
Na de pauze was het de beurt aan Björn van der Doelen en zijn Huursoldaten. Van der Doelen is een voormalig stofzuiger op het middenveld van PSV die zich heeft ontwikkeld van profvoetballer tot een creatieve duizendpoot. Zo was hij ook in reclames te zien als Bavaria acteur. Maar muziek is toch hetgeen waar zijn passie echt ligt. Hij waarschuwt het publiek alvast voor hij met zijn optreden begint: "Ik heb geen vrolijke liedjes". En daar is niets aan gelogen. Praktisch ieder liedje was autobiografisch en doordrenkt van melancholie en weemoed. Alle zielenroerselen werden prachtig verpakt in boeiende liedjes die ruim een uur lang de aandacht van het publiek wisten vast te houden.

Volgende Lazy Sonnie Afternoon
De volgende Lazy Sonnie Afternoon staat alweer gepland. U kunt zondag 6 oktober alvast noteren in uw agenda. De zaal gaat om 15.00 uur open. Het eerste optreden begint om 15.30 uur. De middag bestaat altijd uit twee optredens. Op 6 oktober kunt u genieten van de Belg Bart Buls: één man, één stem, één gitaar en de uit Nieuw-Zeeland afkomstige singer-songwriter Michelle Nadia.

 

 

Fabian Cornelissen
Björn van der Doelen
Björn van der Doelen
Afbeelding