Juultje de Bruin
Juultje de Bruin Foto: Ingezonden

Themaochtend Muziek en het brein

Algemeen Senioren

Son en Breugel - Op de maandelijkse themaochtend van de werkgroep Welzijn en Zorg neemt Juultje de Bruin u mee in de fascinerende wereld van de interactie tussen het brein en muziek. Onderstaand een toelichting in haar eigen woorden.

"Wordt iedereen muzikaal geboren? Waarom moet muziek weer een vast onderdeel van het curriculum van het onderwijs worden? Wat gebeurt er in de hersenen als we muzieknotatie lezen en uitvoeren? Hoe komt het dat apathische mensen met een vorm van dementie, die niet reageren op hun omgeving, tot leven komen als ze muziek horen? Hoe kan het dat mensen met autisme, die moeite hebben om emoties bij zichzelf en anderen te herkennen, daar geen moeite mee hebben in muziek?"

"Mijn enthousiasme voor de muziek ontwikkelde zich bij mijn wekelijkse piano- en percussielessen. In 2016 studeerde ik af van de opleiding Docent Muziek op het conservatorium van Utrecht, om vervolgens muziekles te geven op drie basisscholen in het Gooi. Daarnaast coach en train ik docenten op het gebied van muziekeducatie."

"Door middel van (muziek)fragmenten bekijken en luisteren, korte theorie en muzikale opdrachten laat ik u graag kennis maken met de grote invloed van muziek op het brein."

De themaochtend vindt plaats op 27 september om 10.00 uur in De Boerderij in Son en Breugel. De Boerderij is gemakkelijk te bereiken via het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a, Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom.