Judith Curfs
Judith Curfs Foto: Ingezonden

Column Judith; Mijn oren doen het niet

Algemeen Column

Son en Breugel - Stel dat je met je 96 jaar een enorme fan bent van 'The Bold and the Beautiful'. Niet zomaar fan, maar écht topfan. Elke avond eet je snel een heel klein beetje, zodat je zeker op tijd terug op je kamer bent. Languit lig je op bed met een kopje thee naast je. Klaar voor ongetwijfeld wederom een spannend avontuur.

En dan, net in de week dat er misschien een trouwerij gaat plaatsvinden, valt een lading tegenslagen over je heen. Ten eerste zijn je hoorapparaten stuk.

Als Ziggo vervolgens ook nog besluit om uitgerekend deze week afscheid te nemen van het analoge signaal, waardoor al je zenders 'kwijt' zijn, maakt dat het leven behoorlijk gemeen en oneerlijk.

Om de teleurstelling wat te beperken, wijzen mijn collega en ik je op de mogelijkheid om tv te kijken in de gezamenlijke huiskamer. Je maakt er dankbaar gebruik van.

En zo geschiedde. Tijdens onze pauze kijken we gezellig samen de 'boeiende' aflevering. Om beurten doen we, tussen twee happen eten door, verslag van wat gebeurt. De spanning en concentratie zijn van je gezicht te lezen. We zien dat je je realiseert dat het een soapserie is, het kan zomaar nog 3 afleveringen duren voordat er duidelijkheid is. We blijven je trouw bijpraten, totdat je ineens zegt: 'Praat je tegen mij? Ik hoor je niet, hoor! Mijn oren doen het niet. Ik kijk naar de tv en lees alles wat daaronder staat. Ze gaat 'Ja' zeggen.'

Mijn collega en ik schieten in een hartelijke schaterlach. Geweldig, zo'n blooper. Dit was beslist een avondpauze om niet snel te vergeten; we waren bijna soapfan geworden. Bijna...