Logo mooisonenbreugel.nl
Kroonringen aan een lantaarnpaal om de PMD-zakken op te hangen   | Fotonummer: 9096e0
Kroonringen aan een lantaarnpaal om de PMD-zakken op te hangen (Foto: Adrie Neervoort)
gemeente

Kroonringenactie tegen zwerfvuil

Son en Breugel - In Son en Breugel worden P(lastic), M(etaal) en D(rankkartons) gescheiden ingezameld via de PMD-zakken. De gele zakken worden wekelijks huis-aan-huis ingezameld door de firma Baetsen. De zakken worden los aan de straat gezet en kunnen wegwaaien of worden opengetrokken, waardoor de inhoud op straat belandt. Dit veroorzaakt overlast in de vorm van stank en zwerfvuil.

Het college heeft daarom besloten om aan inwoners gratis kroonringen beschikbaar te stellen. Inwoners kunnen de ringen aan een lantaarnpaal bevestigen en vervolgens hun PMD-zakken er aan ophangen. De kroonringen zijn verkrijgbaar bij de publieksbalie (locatie Rembrandtstraat, tegenover de vijver). Son en Breugel Verbindt participeert in de campagne en zal onder andere tijdens de Burendagen in september ook kroonringen uitreiken.

Er is veel belangstelling onder de inwoners. Inmiddels zijn er bij Son en Breugel Verbindt en bij de publieksbalie van het gemeentehuis al meer dan 230 kroonringen besteld.

Inwoners krijgen bij de kroonringen een folder met aandachtspunten voor het ophangen van de kroonringen en een montagehandleiding. Deze informatie is ook beschikbaar via www.sonenbreugel.nl bij de rubriek Wijkbeheer / Kroonringen en bij de rubriek Duurzaamheid / Wat we doen is groen. Informatie over de Burendag staat op www.sonenbreugelverbindt.nl/burendag.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>