Een gouden envelop met pluim voor ieder LEV-team
Een gouden envelop met pluim voor ieder LEV-team Foto: Ingezonden

LEVgroep gecertificeerd voor Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - LEVgroep ontving donderdag 19 september het Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland. Het label staat voor Sterk Sociaal Werk, voor kwaliteit en voor vakmanschap. Nienke Kuyvenhoven, Adjunct-directeur van Sociaal Werk Nederland, overhandigde het certificaat. "Voor gemeentes is kwaliteit van de dienstverlening heel belangrijk. Met dit label toont LEVgroep aan dat zij over de juiste kwaliteiten beschikt om haar opdrachten binnen het sociaal domein goed op te pakken."

Om het label te mogen verdienen, is de organisatie uitvoerig getoetst. "We hebben hard gewerkt en zijn enorm trots, vooral op onze medewerkers", vertelt directeur Jasper Ragetlie. "Zij zijn de vakmannen en –vrouwen die in wijken/buurten aan de slag zijn. Samen met inwoners, vrijwilligers en allerlei organisaties zetten zij zich in om meedoen voor iedereen mogelijk te maken. Sociaal werk is een écht vak en bijna een kunst."

Om te vieren dat het label behaald is, ontvingen alle LEV-teams een gouden envelop met pluim uit handen van wethouder Harry Van Dijk (gemeente Helmond). Als trotse wethouder feliciteerde hij LEVgroep en benadrukte het belang van het ondersteunen van inwoners. "We doen het voor onze mensen, zodat zij kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Vanuit vakmanschap zorgt LEVgroep ervoor dat mensen weer in hun kracht komen."

Sociaal werker Marieke van het Hof nam één van de enveloppen in ontvangst. "Ons werk beweegt mee met de samenleving. Deze tijd vraagt van mij en mijn collega's andere kwaliteiten en een andere aanpak. We kijken nu veel meer naar wat een inwoner zelf kan en naar wat inwoners voor elkaar kunnen betekenen. We zien dat, met onze ondersteuning, het aantal burgerinitiatieven in Deurne flink toeneemt. En ze zijn vaak heel succesvol! Als sociaal werkers benutten we zo de kracht en talenten uit de buurt; samen bereik je meer."

En de pluim? Daar kunnen alle teams zich aan tegoed doen. Want zij krijgen een heerlijke taart om het feestje met elkaar nog even te kunnen vieren.