Logo mooisonenbreugel.nl
Braecklant    | Fotonummer: 0e0bda
Braecklant (Foto: Adrie Neervoort)

Duurzaam duurt bij de gemeente Son en Breugel langer

Son en Breugel - De ambitie van de gemeente Son en Breugel was voor 2020 alle gemeentelijke gebouwen klimaatneutraal te maken. Een mooie doelstelling die nu niet haalbaar blijkt te zijn. De reden hiervoor is volgens de gemeente logisch; je moet een straat niet meerdere keren open breken als het ook in één keer kan, is de gedachte achter het besluit.

Er zijn een aantal gemeentelijke gebouwen onderzocht, waarbij is gekeken wat er op dit moment zou moeten gebeuren om de gebouwen duurzaam te maken. De onzekerheid over de toekomst van dezelfde gebouwen heeft geleid tot het besluit om de mogelijke verduurzaming aan de gebouwen nu niet uit te voeren. Hier moet volgens de gemeente eerst duidelijkheid over komen want een gebouw tijdens een renovatie duurzaam maken en hem later alsnog afbreken voor nieuwbouw is kapitaalvernietiging. Het gaat hieronder andere over De Boerderij en De Bongerd in Breugel en over Braecklant in Son.

Dit proces kost meer tijd en daarom is besloten de einddatum van de uitgesproken ambitie los te laten, maar niet het doel. Het afgesproken klimaat en energiebeleid door de Europese Unie dat voor 2030 moet worden bereikt, ook door de gemeente Son en Breugel, loopt hierdoor volgens wethouder Paul van Liempd geen gevaar.

Emmy Grit
Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>