Logo mooisonenbreugel.nl
De leden van Theaterkoor Sincère   | Fotonummer: 49f71c
De leden van Theaterkoor Sincère (Foto: Ingezonden)
Muziek

Geschiedenis speelt belangrijke rol in vijftig jaar Theaterkoor Sincère

Son en Breugel - Woodstock, de maanlanding en de val van de Berlijnse muur behoren inmiddels tot de geschiedenis. Juist deze geschiedenis speelt een belangrijke rol in het jubileumconcert van theaterkoor Sincère. Het theaterkoor is in 1969 opgericht als jongerenkoor en later uitgegroeid tot een theaterkoor dat al menige grote productie op de planken heeft neergezet. Donderdag 24 en vrijdag 25 oktober blikken zij met het '50 jaar! Sincere's jubileumconcert' terug op vijftig jaar geschiedenis. Zaterdag 26 oktober staat de reünie voor alle betrokkenen van Sincère op het programma.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Als jongerenkoor luisterde Sincère de jeugdmissen op", vertelt voorzitter en tevens penningmeester Marie-José Spaninks. "In de loop van de jaren is er veel veranderd. Waren het vroeger alleen ingestudeerde afzonderlijke liedjes, nu ligt het accent op het overbrengen van een verhaal in combinatie met zang, choreografie en toneelspel. " Theaterkoor Sincère wilde zich onderscheiden ten opzichte van de andere koren. En dat is ze gelukt.

Musicals
"We zijn de weg ingeslagen van de musicals. 'One Sensation', 'Joseph', 'Dick Turpin', 'Drakentraan' en 'Huizenjacht' zijn enkele voorbeelden hiervan." In het begin werden de voorstellingen in Het Vestzaktheater gehouden, de laatste twee in de HTC-hal. "Deze hal werd helemaal omgetoverd tot een sprookjesachtig theater." Voor dit jubileumconcert is bewust weer gekozen voor Het Vestzaktheater. Terug naar de roots, waar het allemaal ooit begon."

Dirigent
Voor dit concert is Sincère inmiddels twee jaar wekelijks aan het oefenen. Vanaf april onder leiding van de nieuwe dirigent Angelo Smulders. "Voor veel koorleden is Angelo geen onbekende, hij heeft het theaterkoor eerder gedirigeerd. Marie-José is inmiddels bijna dertig jaar lid van Sincère, maar is niet het langst lid. Die eer is weggelegd voor Truus Jonkers, zij is al veertig jaar lid. "Truus wilde graag bij de jeugdmissen voorlezen. Dat mocht ze wel, maar ze moest van de pastoor wel lid worden van Sincère. En dat is ze nog steeds!"

Mannen
Lars van Mil, zoon van Marie-José, is de benjamin van de groep. "Als er een optreden was, ging ik altijd mee om te kijken. Daardoor raakte ik enthousiast en heb mij vijf jaar geleden aangesloten bij dit theaterkoor." Helaas zijn de mannen in de minderheid bij het theaterkoor. "We kunnen nog wel enkele mannen gebruiken. Heb je zin om te zingen, maar wil je juist net dat ene meer, sluit je dan aan bij ons theaterkoor. Bezoek ons jubileumconcert of kom eens naar een repetitie. Wie weet sta je in de volgende show wel naast mij te zingen."

Warm bad
Marion Rovers is nog maar twee jaar lid van het theaterkoor en is commissielid van de reünie en feestcommissie. "Ondanks dat ik nog maar zo kort lid ben, voel ik mij helemaal thuis bij dit veelzijdige theaterkoor. Het is een warm bad waar ik in terecht ben gekomen. Ik heb altijd bij andere koren gezongen en in musicals gespeeld. Op zoek naar weer een andere uitdaging kwam ik bij Sincère terecht, behalve veel kwaliteit ook gezelligheid", vertelt Marion vol passie. Secretaris van het koor, Christianne van Doveren, zat in het publiek tijdens de voorstelling 'Huizenjacht'. "Ik was meteen onder de indruk. De zang, de gekozen nummers, het decor, de sfeer, alles paste perfect bij elkaar. Ik heb mij aangemeld en zing nog steeds met veel plezier bij dit theaterkoor.

Zang en verhaal
"Tijdens het jubileumconcert neemt verteller Hans van Hattum het publiek mee terug naar 1969. Met een diversiteit aan liedjes wordt vijftig jaar Sincère uitgebeeld. De 39 koorleden zingen verschillende nummers van vroeger en nu in verschillende talen. Deze nummers worden gezongen onder begeleiding van een live band. De zang en het verhaal maakt dit concert bijzonder. "De voorstelling van vrijdag 25 oktober is inmiddels uitverkocht. Voor donderdag 24 oktober zijn nog kaartjes te koop. Kaartjes kunnen besteld worden via www.vestzaktheaterson.nl.

Twee vrijkaarten
Voor de voorstelling van donderdag 24 oktober mag DeMooiSonenBreugelKrant namens theaterkoor Sincère twee vrijkaarten weggeven. Wil jij dit jubileumconcert bijwonen? Stuur dan snel een email naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en laat weten met wie jij graag naar deze voorstelling gaat.

Oproep reünie
Heb jij in de afgelopen vijftig jaar jouw steen(tje) bijgedragen aan Sincère, dan is de reünie- en feestcommissie op zoek naar jou. Meld je aan voor de reünie die op zaterdag 26 oktober in Het Vestzaktheater gehouden wordt, via www.vestzaktheaterson.nl.

 

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>