Logo mooisonenbreugel.nl
Herfstbladeren (archieffoto)   | Fotonummer: 09b851
Herfstbladeren (archieffoto) (Foto: Rob Nijmeijer)
gemeente

Bladcampagne en bladkorven

Son en Breugel - De herfst is aangebroken en dat betekent dat de bladcampagne van de gemeene Son en Breugel weer van start gaat. Het gevallen blad wordt in de straten en op pleinen door het wijkteam ingezameld. Dat doen ze door met bladblazers door de straten te gaan en via het ledigen van de bladkorven die op meer dan zestig plaatsen in het dorp worden opgesteld.

Vanaf 4 november worden op strategische plaatsen bladkorven geplaatst. Daarin kunnen de inwoners het gevallen blad verzamelen. Inwoners van Son en Breugel helpen ieder jaar graag mee met het opruimen van bladeren, ook die in het openbaar gebied vallen. Daar is de gemeente erg blij mee. De wijkteams vragen inwoners wel met klem om in de korven alleen blad te deponeren. Dus geen snoeihout of takken omdat deze de apparatuur beschadigen. Dankzij actieve inwoners die de korven vullen, wordt er met elkaar gezorgd dat het herfstblad snel en op de juiste wijze wordt afgevoerd.

De capaciteit van de korven is enkele jaren geleden flink opgehoogd naar circa zestig plaatsen en op sommige plaatsen worden ook extra grote korven geplaatst. Op de website van de gemeente vindt u een kaartje waar ze staan. Zestig plaatsen is momenteel het maximum, verzoeken om meer korven kan de gemeente op dit moment helaas niet honoreren.

Groene afvalcontainer en Milieustraat
Om het vallende blad uit de eigen tuin af te voeren blijven ze de groene afvalcontainer aan huis wekelijks voor u legen. Pas vanaf half december gaat de ophaalfrequentie naar tweewekelijks. Raadpleeg voor de inzameldata De Afvalapp. Snoeihout en bladeren kunt u ook gratis wegbrengen op de milieustraat, waar groenafval wordt verwerkt tot compost. Compost kunt u overigens het hele jaar door gratis ophalen om uw tuin te composteren.

Bladblazen 
In de bladcampagne blazen de wijkteams het blad van voet- en fietspaden naar de straat, waar een en ander wordt opgezogen. De planning hiervoor is weersafhankelijk. Via de social media laat de gemeente weten in welke straten de bladblazers actief zijn. Dat biedt u de mogelijkheid om vlak ervoor bladeren vast naar de straat te vegen en om uw auto te verplaatsen om te voorkomen dat deze vuil wordt door dwarrelende stof en opspattende bladresten. Het bladblazen geeft namelijk enige overlast.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>