Afbeelding
Foto: Ingezonden

'Pianist' het glossy magazine over piano en pianomuziek

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - In het centrum van Son en Breugel aan de Heistraat wordt in een bescheiden kantoor een bijzonder muziektijdschrift gemaakt: 'Pianist'. Vier keer per jaar verschijnt een dikke glossy met alles wat voor pianoliefhebbers interessant is: interviews met internationale en nationale pianisten, over klassiek en jazz, artikelen over pianobouw, reportages vanuit pianofabrieken, festivals, bladmuziek, CD's, concerten en nog veel meer.

Het tijdschrift verschijnt in zeven Europese landen en al ruim zes jaar in Nederland en België. Drie jaar geleden kwam daar, op verzoek van het Klavierfestival Ruhr, het grootste evenement rondom de piano ter wereld, een Duitstalige versie bij. Dit tijdschrift wordt niet alleen in Duitsland, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Liechtenstein gelezen.

Het team van Pianist maakte inmiddels onder leiding van eigenaar/uitgever Henk Brüger en hoofdredacteur Eric Schoones ook een Engelstalig tijdschrift onder de titel van The World of Piano Competitions, dat in nog meer landen wordt gelezen en waarin alles te lezen is over de bewogen wereld van de pianoconcoursen. Ze hebben daarbij de medewerking van wereldberoemde pianisten als Hélène Grimaud en Daniel Barenboim, maar ook bijvoorbeeld van Arthur en Lucas Jussen.

Op het kantoor van DeMooiSonenBreugelKrant, Markt 2a, liggen voor lezers van deze krant veertig exemplaren van dit tijdschrift klaar, zodat u gratis kunt kennismaken met Pianist. De prijs van de glossy is normaal € 8,10. Nu een cadeau voor de inwoners van Son en Breugel. Veel leesplezier.