Afbeelding

Mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van de LEVgroep, organiseert op zaterdag 9 november van 12.30 – 16.00 uur in het Vestzaktheater de dag van de mantelzorg. Op deze dag worden de mantelzorgers in de gemeente Son en Breugel in de schijnwerpers gezet. Op het programma staat een high tea met muziek en entertainment.

Op 9 november van 17.30 – 21.00 uur wordt in het Vestzaktheater een speciaal programma voor jonge mantelzorgers (tot leeftijd van 18 jaar) gehouden. Van 17.30 – 19. 00uur samen eten/gourmetten (groepen tafels op leeftijd), van 19.00 – 21.00 uur muziek DJ, diverse fun games, kletshoek, goodiebag en verrassingsactiviteit. Tijdens de verwenavond mag iedere jonge mantelzorger een introducee meenemen. Graag bij aanmelden doorgeven dat je een introducee meeneemt. De goodiebags zijn alleen voor de ingeschreven jonge mantelzorgers.

Aanmelden
Mantelzorgers (van alle leeftijden) dienen zich vooraf aan te melden voor het programmaonderdeel wat voor hen bestemd is, graag voor vrijdag 1 november. Graag vermelden in de aanmelding: naam en leeftijd, postcode en huisnummer, eventuele dieetwensen, welk onderdeel op de dag (middag of avond). Voor het onderdeel jeugd en jongeren aangeven met of zonder introducé. De email kan gestuurd worden aan steunpuntmantelzorg.sonenbreugel@levgroep.nl

Mantelzorgwaardering
Wie komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?
De mantelzorgwaardering wordt verstrekt aan diegenen die op een meer dan gebruikelijke, langdurige en intensieve manier zorg verlenen. Dit gedurende meer dan drie maanden en voor minimaal acht of meer uren per week. Mantelzorgers kunnen zich inschrijven vanaf 8 jaar. Om in aanmerking te komen voor de waardering moet u vóór 1 november ingeschreven staan bij het steunpunt mantelzorg in Son en Breugel.

Overige voorwaarden zijn:
- Degene aan wie de zorg wordt gegeven dient in gemeente Son en Breugel te wonen.
- Per mantelzorger kan één waardering worden ontvangen.
- De mantelzorger mag buiten de gemeente Son en Breugel wonen.

Bent u nog niet ingeschreven?
Kent u mantelzorgers in de omgeving, die nog niet bekend zijn met Steunpunt Mantelzorg? Eén telefoontje is voldoende om zich als mantelzorger te laten inschrijven. De maandelijkse nieuwsbrief wordt dan kosteloos aan de mantelzorger toegestuurd. U kunt gebruik maken van ondersteuning en vragen over mantelzorgers. Er worden inlopen georganiseerd en ook voor jonge mantelzorgers worden activiteiten georganiseerd.

Bent u al ingeschreven bij het steunpunt mantelzorg in Son en Breugel dan hoeft u zich niet in te schrijven om de waardering te ontvangen. De mantelzorgwaardering 2019 wordt niet meer bij u thuis afgegeven. Op zaterdag 9 november kunt u uw waardering op komen halen tussen 12.30 – 20.00 uur in het Vestzaktheater. Ook als u niet meedoet aan het programma 'dag van de mantelzorg'.

De mantelzorgwaardering wordt éénmaal per jaar in 2019 verstrekt en uitgereikt op onderstaande data.

Datum, adres en tijd
Dag van de mantelzorg 9 november, het Vestzaktheater, Kerkstraat 2c Son en Breugel van 12.30 tot 20.00 uur
Maandag 11 november, CMD, Europalaan 2, Son en Breugel van 14.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 15 november, CMD, Europalaan 2, Son en Breugel van 09.00 tot 12.00 uur.