Afbeelding
Foto: Ingezonden

IVN-doorstapwandeling rond Sonniuspark

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - IVN Son en Breugel houdt zondag 10 november een doorstapwandeling rond Sonniuspark, ten noorden van de Bijenlaan, voorheen Sonniuswijk.

Het wordt een stevige wandeling van ongeveer twee uur in het gebied rond de nieuwe wijk in het noorden van Son. Een deel van de oude structuur van het gebied is nog te zien waar een aantal oude eikenlanen intact is gelaten. Verder is het gebied echt een park, waar nieuwe bomen, waaronder ook fruitbomen, door schoolkinderen zijn aangeplant tijdens diverse boomfeestdagen.


Verder langs de geluidswal langs de A50 liggen de wadi's om tijdelijk het overschot aan regenwater op te kunnen vangen. Deze wal geeft ook uitzicht op het landingsterrein van de Sonse bevrijders in 1944. De route voert ook langs het 'Oor', een kunstwerk van Jeroen Bisscheroux, dat herinnert aan de apparaten die in de tweede wereldoorlog werden gebruikt om vliegtuigen aan te horen komen. Af en toe zullen de gidsen iets vertellen, maar het meeste deel wordt er lekker doorgewandeld.

De start is stipt om 13.30 uur bij het parkeerterrein bij basisschool De Ruimte, Honingbij 1 in Son en Breugel. Het streven is rond 15.30 uur weer terug te zijn. Omdat niet alle paden verhard zijn, is het zeker aan te raden stevige wandelschoenen aan te trekken, vooral als het de dagen voorafgaand aan de doorstapwandeling geregend heeft. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee. Meer informatie of aanmelden kan via wandelen@ivn-senb.nl. Aanmelden is niet nodig, wel gewenst.