Logo mooisonenbreugel.nl
Winnares Lieke Manders van basisschool De Stokland samen met Rob Peeters   | Fotonummer: 4a3696
Winnares Lieke Manders van basisschool De Stokland samen met Rob Peeters (Foto: Ingezonden)
Foto's Jeugd

Prijswinnaars Peace Poster Contest bekendgemaakt

Son en Breugel - De grijze achtermuur van de foyer van het Vestzaktheater was opgesierd met vijfentwintig kleurrijke posters. De zaal stroomde langzaam vol met leerlingen, begeleiders, ouders, verzorgers, grootouders en belangstellenden. Vol spanning wachtten ze op de bekendmaking van de winnaars van de Peace Poster Contest. Het was de zeventiende keer dat de plaatselijke Lions Club deze tekenwedstrijd organiseerde voor alle basisscholen in Son en Breugel. Woensdag 6 november werd de uitslag bekendgemaakt.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

De 'vredesposterwedstrijd' is een internationale wedstrijd die kinderen van groep zeven en acht van de basisschool aanmoedigt om op creatieve wijze uit te drukken wat vrede voor hen betekent. Het thema dit jaar, 'Reis van Vrede', was maar liefst door 280 leerlingen vertaald in kleurrijke tekeningen. Rob Peeters van Lions Club Son en Breugel opende de bijeenkomst en sprak als opperspreekstalmeester een feestelijke prijsuitreiking bij elkaar.

Lief zijn voor elkaar
Rob: "Dit jaar zijn verschillende scholen begeleid in het tekenen door Ars Longa, in de persoon van kunstenaar Willem Berkers. Dat was te zien aan de tekeningen." De tekeningen hadden een goede vlakverdeling, waren expressief en kleurrijk. De jury had er een harde dobber aan. "Wat is vrede eigenlijk", vroeg Rob aan de aanwezigen in de zaal. Een kinderstem antwoordde: "Dat is lief zijn voor elkaar." Rob vervolgde: "Mooi gezegd, dat moeten we doen op het schoolplein, in de klas, thuis, op het werk en in het land en tussen landen en volkeren onderling. Vrede moet je onderhouden, het komt niet vanzelf."

And the winners are…
Na deze korte inleiding werden de hoofdprijswinnaars bekendgemaakt. De eerste prijs werd gewonnen door Lieke Manders (Stokland). De tweede prijs ging naar Imke Verhagen (Bloktempel). De publieksprijs werd veroverd door Anke Schoenmakers (Stokland). Daarnaast krijgen de 25 genomineerden allen een kaartje voor museum 'Bevrijdende Vleugels' en de nummers 1 en 2 van iedere school een boekenbon. De drie hoofdprijswinnaars kregen nog een tweede vrijkaartje voor dit locale oorlogsmuseum, maar bovenal krijgen zij een rondvlucht boven Son en Breugel vanuit Kempen Airport, al jarenlang gesponsord door dierenartsenpraktijk 't Harde Ven. De tekeningen van de drie hoofdwinnaars doen mee met de internationale wedstrijd van de Lions. Wellicht maken ze kans op een weekje New York, waaronder een bezoek aan de Verenigde Naties.

Nog een bedankje
De Lions Club wil de bibliotheek en het Vestzaktheater bedanken voor hun medewerking en de warme gastvrijheid. Evenals de sponsors: Museum Bevrijdende Vleugels en dierenartsenpraktijk 't Harde Ven van Rob Peeters. Rob: "Ook gaat onze dank uit naar de vakjury: Hans Werner en Catherine Witvliet-de Mooij." Volgend jaar is de Lions Club weer van de partij. Graag tot dan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>