Logo mooisonenbreugel.nl
Patrick in de voortuin wijzend naar 'zijn afkoppelsysteem' (Archieffoto)   | Fotonummer: b9aa04
Patrick in de voortuin wijzend naar 'zijn afkoppelsysteem' (Archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
gemeente

Tot 1 januari 2020 dubbele subsidie voor afkoppelen regenwaterafvoer

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel verstrekt een subsidie van €300 aan inwoners die aan de slag zijn gegaan met het afkoppelen van de regenwaterafvoer van het riool. Het waterschap verdubbelt dit bedrag tijdelijk. Deze stimulans slaat aan. Er zijn al meer dan 70 gezinnen die de dubbele afkoppelsubsidie ontvangen. Dit betekent dat onze inwoners daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan om de eigen woning en de tuin klimaatweerbaar te maken.

Inwoners die de regenwaterafvoer vóór 1 januari 2020 minimaal de achter- en zijkant van de woning afkoppelen, verzekeren zich ook van een eenmalig subsidiebedrag van €600, omdat het waterschap voor de eerste 400 aanvragers de gemeentelijke subsidie van €300 tot die datum verdubbelt.

Om daarnaast ook in aanmerking te komen voor een jaarlijks terugkerende korting van €50 op de rioolbelasting, dient u ook de regenwaterafvoer aan voorzijde van de woning af te koppelen.

Afkoppelen is niet duurWethouder Jan Boersma: "Het afkoppelen van een woning is duurzaam, beter voor de tuin en gunstig voor de portemonnee. Als u uw regenwaterafvoer afkoppelt van het riool kunt u hiervoor een subsidie van 600 euro ontvangen! Deze dubbele financiële vergoeding is nog tot 31 december 2019 te verkrijgen, dus wees er snel bij. Samen maken we het verschil"

Is uw woning ook geschikt?Het afkoppelen van de regenpijp is niet moeilijk. Zeker niet als u weet hoe u dit het beste kan aanpakken. Een watercoach kan u hierbij helpen. Die geeft een persoonlijk advies voor bijvoorbeeld het doorzagen van een regenpijp, het plaatsen van een regenton en zoekt met u naar de beste oplossing voor uw woning. De watercoach komt bij u langs als u een afspraak maakt via telefoonnummer 0499-491491. Voor vragen kunt u ook terecht bij vrijwilligersorganisatie Son en Breugel Verbindt waarmee in dit project wordt samengewerkt.

Let op:
In de wijken 't Zand en Sonniuspark, op industrieterrein Ekkersrijt, het buitengebied met drukriolering ligt al een gescheiden rioolsysteem en is het hemelwater al afgekoppeld. Voor deze locaties is het niet mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het afkoppelen.

Meer informatie
Op de gemeentelijke website vindt u meer informatie en voorbeelden van hoe u zelf wateroverlast kunt aanpakken. Ook kunt u hier de 'subsidie afkoppelen regenwater' aanvragen. Wilt u nog meer informatie? Bel dan met de gemeente via 0499-491491.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>