Bewoners De Traverse
Bewoners De Traverse Foto: Wil Feijen

Wooncomplex De Traverse bestaat één jaar

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De bewoners van de Traverse aan de Molenstraat in Son en Breugel vierden 16 november de eerste verjaardag van hun wooncomplex aan het kanaal.

Peter van Hirtum en Anita van Woudenberg, beiden enthousiaste en tevreden bewoners van De Traverse namen hiertoe het initiatief en dat sloeg meteen aan bij praktisch alle bewoners van de 48 huurappartementen. Zij kregen hiervoor ook de handen op elkaar bij verhuurder VB&T/Altera en ook de gemeente Son en Breugel leverde een bijdrage.

De Traverse is een complex uit het zogenaamde middensegment. De appartementen zijn relatief bescheiden van oppervlakte maar zijn luxe afgewerkt met onder andere vloerverwarming, een luxe keuken en een eigen plekje in de parkeerkelder. Er bestond heel veel belangstelling voor. De huurders zijn over het algemeen van middelbare leeftijd, maar opvallend genoeg zijn er ook een aantal verhuurd aan starters op de woningmarkt. Dat geeft een mooie mix. De onderlinge sfeer tussen de bewoners is 'Brabants gemoedelijk'. Bewoners zorgen zelf ook voor een mooie- en vaak kunstzinnige aankleding van hun etage.

Op voorspraak van de gemeente en de verhuurder is er onlangs ook een bewonerscommissie geformeerd. Zij voeren overleg met de verhuurder, niet alleen over technische verbeterpunten, maar ook over zaken die het woongenot zowel in- als buiten het complex ten goede komen. De commissieleden zien er tevens op toe dat er een beetje op elkaar gelet wordt bij lief en leed aangelegenheden. De verhuurder vindt de onderlinge verstandhouding tussen de bewoners opvallend positief en dat heeft ook de eigenaar Altera bereikt. Altera toont zich ook niet als een pure zakelijke belegger en geeft blijk te willen investeren in voorzieningen die buiten het bouwbesluit om vallen.

De rust ruimte en het geweldige uitzicht over het kanaal en de Dommelvallei, dragen flink bij aan het enthousiasme van de huurders. Op 16 november was zaal 'De Groenteboer' aan de Dommelstraat even het domein van de tevreden bewoners van De Traverse.

Bestuur wooncomplex De Traverse (v.l.n.r.: Wilko Platje, Geert-Jan Lammers, Kees v.d. Zanden, Henk van der Voort en Peter van Hirtum)