Judith Curfs
Judith Curfs Foto: Ingezonden

Column Judith; Overheerlijk recept

Algemeen Column

Son en Breugel - Als je haar hoort praten, krijg je al snel de indruk dat je met een culinair meesteres spreekt. Ze weet precies hoe gerechten klaargemaakt dienen te worden om een sublieme smaak te verkrijgen.

Dat ze elke week trouw de kookclub bezoekt, zal niemand verbazen. Het allergrootste publieke geheim binnen ons verpleeghuis is echter..., ze lust bijna niks!
Rijst... schiet in haar keel
Kip... te droog
Vis... hoort te zwemmen
Tja, soms weten we het echt niet meer.

Wat altijd werkt, is het overheerlijke recept van haar kleinzoon: boterham met pindakaas en hagelslag. Ik heb geen idee of ze het echt lekker vindt, maar omdat haar kleinzoon haar allergrootste idool is, leeft ze van zijn liefde voor haar en zijn overheerlijk belegde boterhammen.

Vandaag staat Limburgs zuurvlees op het menu. Zodra dit drama-menu haar ter ore komt, gruwelt haar hele lichaam. 'Dat hoef ik echt niet. Ik word al ziek als ik eraan denk! Ik sla mijn eten wel over, hoor.'

Limburgs zuurvlees, het is toevallig mijn favoriete gerecht. Normaliter nemen mijn collega's en ik voor onze pauze zelf eten mee. Soms blijft er echter iets over en smullen wij lekker mee. Je raadt het al: vandaag is een overheerlijke portie zuurvlees over.

Als ik haar die avond verzorg en haar dunne armen masseer, zegt ze: 'Ik heb nog liever dunne armen met kipfileetjes eronder, dan dat ik dat vieze vlees van jou eet! Gelukkig lust jij het wel en krijg je er van die sterke handen van om mij te masseren; dat is pas genieten!'