Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Drie, twee, 'Eén van zin' telt af

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het is maandagavond, de gebruikelijke repetitieavond van het gemengd koor Eén van Zin in De Boerderij in Breugel. De zesenvijftig stoelen staan in het gelid, de piano gereed voor gebruik en de bok voor de dirigent staat op de juiste plaats. De leden van het koor zoeken hun plekje en zijn in afwachting van het startsein van dirigent Coen Swinkels om met inzingen te beginnen.

Redacteur: Leo Hokke
Fotograaf: Wil Feijen

Het koor is vanaf september begonnen met het instuderen van het repertoire voor de diverse optredens in de maand december. Een grote verscheidenheid aan liederen staat op het speciaal samengestelde programma. Naast 'Do you hear what I hear', 'In the bleak midwinter', maar ook 'When a baby is born' wordt zang afgewisseld met optredens van solisten en wordt er een declamatie voorgedragen.

Triest nieuws
Het koor kwam op zaterdag 16 november bijeen om enkele uren extra te kunnen zingen om alles goed onder de knie te krijgen. Aan het begin van deze extra repetitiedag vroeg de voorzitter van de zangvereniging de aandacht van de aanwezigen en deelde het trieste nieuws mede dat tenor Jan van Gassel op 15 november op 69-jarige leeftijd is overleden. "Jan was al enige tijd ernstig ziek. Samen met zijn vrouw was hij ook projectlid bij Remember September 2019", aldus de voorzitter. Hoe dicht blijdschap en verdriet bij elkaar liggen, moge hieruit blijken.

Drie optredens
Op de concertagenda van het koor staat een drietal optredens in Son en Breugel gepland. Op maandag 16 december, vrijdag 20 december en dinsdag 24 december treedt zangkoor Eén van Zin op. Op maandag 16 december presenteren de koorleden zich in Berkenstaete, aanvang 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt vijf euro, dit is inclusief een kopje koffie.

Kerstsfeer
Vrijdag 20 december brengt het koor u met een uitgebreid programma in Kerstsfeer in het vernieuwde Vestzaktheater, Kerkstraat 2, aanvang 20.00 uur. Met 'This Holy Christmas Night' als speciaal programma, treedt tezamen met het koor een aantal solisten op, onder wie mezzosopraan Klaartje van Veen, Ruth Walpot op viool en Rob van Heck op piano. Ad Louwers zorgt voor de declamatie. De presentatie is in handen van Marion de Rooij. Het concert staat onder leiding van Coen Swinkels.

Toegangskaarten
Het uitgeven van de (gratis) toegangskaarten is boven verwachting snel gegaan. Dit betekent dat de kans groot is dat er geen kaarten meer verkrijgbaar zijn voor dit optreden. Mocht u toch willen komen, dan kunt u via de secretaris van de zangvereniging vragen of er nog kaarten beschikbaar zijn gekomen van mensen die onverwacht verhinderd blijken te zijn. U kunt de secretaris bereiken via janteerling@zangverenigingeenvanzin.nl.

Optreden Kerstavond
Mocht u alsnog willen genieten van het koor, dan kunt u op Kerstavond 24 december naar de St. Genovevakerk in Son en Breugel komen. Aanvang 22.30 uur. Een groot gedeelte van het programma van 16 en 20 december brengt het koor tijdens deze avond ten gehore.

De zangvereniging kijkt in het bijzonder uit naar het nieuwe jaar 2020, waarin zij haar 145-jarig bestaan hoopt te vieren.