Afbeelding

Verkoop loten Lucky Duck Race van start

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Op de informatieavond van de Lions Club over de Lucky Duck Race hadden zich al tien verenigingen aangemeld om loten te verkopen. Iets meer dan een week later is het totaal al twaalf. De verwachting is dat dit aantal nog gaat stijgen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Door het verkopen van loten voor deze ludieke race, steunen de verenigingen niet alleen een goed doel, maar spekken ze ook hun eigen clubkas. Elk lot kost drie euro; daarvan gaat de helft naar de lotenverkopende verenigingen. De verdere netto-opbrengst gaat naar vier lokale goede doelen, te weten: vereniging De Zonnebloem Son en Breugel, Kindervakantie(spel)weken, Het Bijna Thuis Huis MadeLief en Sun in Ghana.

Deelnemende verenigingen
De volgende verenigingen verkopen loten: 't HOi-huis, korfbalvereniging De Corridor, show & dansvereniging 'Avanti', buurtvereniging De Orion(laan), De Zonnebloem afdeling Son en Breugel, Bijna Thuis Huis MadeLief, stichting Goud voor Oud, stichting MeeDoen Werkt, harmonie Pro Honore et Virtute, buurtvereniging Gehurterbij, volleybalclub Pieter Brueghel en stichting Sun in Ghana.

4000 badeendjes
De Lucky Duck Race is een heuse badeendjesrace met maar liefst 4000 eendjes, die vanaf de voetgangersbrug achter park Vroonhoven met elkaar de strijd aangaan tot voorbij de Dommelbrug, Veerstraat, nabij het Oranjeveld. Dit vindt plaats op Koningsdag, maandag 27 april 2020.

Prijzenpakket
Voorbij de brug worden de eendjes keurig opgevangen in een fuik en de eerste veertig die daar doorheen gaan, komen in aanmerking voor leuke prijzen, waaronder een aantal geldprijzen van 300 euro, 200 euro en 100 euro, een boodschappencheque van PLUS Verhoeven, diverse cadeaus van Thermae, winkels en horeca.

Extra bonus
Bij de laatste editie van de race in 2018 verkocht de harmonie de meeste loten, namelijk elfhonderd stuks. Buurtvereniging Gehurterbij werd tweede met vijfhonderd verkochte loten. Er is niet alleen een strijd om wie de meeste loten verkoopt, maar ook welke vereniging hiervoor de origineelste manier bedenkt. De winnende vereniging komt nog in aanmerking voor een extra bonus.

Steun de verenigingen
Op www.luckyduckrace.nl staat ook vermeld welke verenigingen de loten verkopen. De loten zijn vanaf nu te koop bij deze clubs en verenigingen. Steun het goede doel en vereniging of stichting en koop die loten.

XL-eend
Een tip voor ondernemingen: verras uw medewerker dit jaar met een Lucky Duck Race-lot in zijn of haar kerstpakket. Zo steunt u als bedrijf het goede doel en maakt de medewerker kans op een leuke prijs. Een enkele vereniging gaat ook aan de slag met het verkopen van de zogenaamde XL-sponsoreenden; bedrijven kunnen voor 100 euro een XL-eend kopen. Deze kunnen zij dan pimpen in de bedrijfskleuren. De kopers van een XL-eend maken kans op een prijs, oorkonde en eeuwige roem met de mooist gepimpte en/of de snelste XL-eend.

Aanmelden
Ben je als vereniging ook geïnteresseerd in het spekken van de clubkas? Aanmelden kan nog steeds via info@luckyduckrace.nl of door te bellen naar Richard Kok: 06-41901060. Kijk voor meer informatie op www.luckyduckrace.nl.