Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 596233
Foto: Adrie Neervoort
gemeente

Fietspaden Eindhovenseweg, Rooijseweg en Planetenlaan verlicht

Son en Breugel - Aan het begin van het jaar heeft de gemeenteraad besloten om de fietspaden langs de Eindhovenseweg, Rooijseweg en de Planetenlaan te verlichten, deels met dynamische verlichting. De veiligheid en het gevoel van veiligheid voor de voetgangers en fietsers die gebruikmaken van deze fietspaden worden hiermee vergroot. De fietspaden langs de Eindhovenseweg en de Planetenlaan zijn conform dit besluit inmiddels voorzien van deze fietspadverlichting.

Wethouder Jan Boersma: De fietspadverlichting langs de Rooijseweg wordt in januari/februari 2020 afgerond. Aanvankelijk was het ons plan om ook op deze locatie het fietspad in het najaar van dit jaar al te verlichten. Omdat er op een groot deel van de Rooijseweg geen voedingskabel aanwezig was, kunnen we hier pas wat later starten met de uitvoering.

Een deel van de lichtmasten wordt ingericht met dynamische verlichting. Dergelijke verlichting licht wat feller op zodra er fietsverkeer passeert en dimt daarna weer automatisch. De verwachting is dat medio februari ook de verlichting van het fietspad van de Rooijseweg geheel operationeel is.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>